Política

Manuel Valls denuncia el Govern a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

L’acusa de filtrar un requeriment que li va enviar

El document demanava al candidat que facilités informació sobre una emissora pirata que l’havia entrevistat

La candidatura de Manuel Valls ha presentat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per la filtració d’un document enviat a Valls el 10 de gener passat des de la Direcció General de Mitjans de Comunicació del Departament de Presidència de la Generalitat. En aquest requeriment es demanava al candidat que facilités el nom i l’adreça d’una emissora de ràdio que l’havia entrevistat, “aliè a la seva situació administració i creient que el programa només s’emetria per Internet”. El document va arribar a la premsa, diu la candidatura, “fins i tot abans que arribés a mans de l’interessat”.

Valls ha respost el requeriment però també ha presentat aquesta denúncia, on demana iniciar una investigació per esbrinar “qui i com es va facilitar una còpia de la comunicació a la premsa”, imposant-se les sancions i multes pertinents. El document, remarca el comunicat, feia èmfasi que totes les dades facilitades per Valls estaven protegides per la Llei de protecció de dades i el reglament europeu 2016/679.

La candidatura de Valls ha destacat que el candidat no sabia que era una ràdio pirata, però en tot cas ha subratllat que l’exprimer ministre francès va concedir aquesta entrevista per denunciar que la població llatina està desatesa a Barcelona. També ha denunciat que no es reparteixin llicències a ràdios llatines tenint en compte que hi ha 180.000 llatinoamericans vivint a la ciutat, més del 10% de la població.

“Barcelona, com a capital vocacional de Llatinoamèrica que és, epicentre d’una enorme industria cultural en llengua castellana, hauria d’incorporar en el seu dia a dia tot el potencial de la comunitat llatina”, conclou el comunicat, que constata que la falta de llicències de ràdio i la filtració d’aquest requeriment són “dos signes inequívocs que l’actual Govern de la Generalitat no governa per a tots i que utilitza tots els seus recursos per impedir que veus discrepants canviïn l’estatus quo d’una societat que està dividida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona