Política

‘Roma’ i ‘La favorita’, favorites als Òscar

Les pel·lícules del mexicà Alfonso Cuarón i el grec Yorgos Lanthimos opten a deu nominacions, entre les quals les de millor director i millor film

‘Black Panther’, ‘Infiltrados en el KkKlans’, ‘Bohemian Rhapsody’, ‘La favorita’, ‘Green Book’, ‘El vicio del poder’ i ‘Ha nacido una estrella’, altres aspirants a l’estatueta per la millor pel·lícula

Roma, del director mexicà Alfonso Cuarón, i La favorita, de Yorgos Lanthimos, surten com a favorites en la 91ena edició dels premis Òscar amb deu nominacions cadascuna, ha informat aquest dimarts l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood.

El film de Cuarón podria rebre les estatuetes de millor pel·lícula, millor director, millor actriu protagonista (Yalitza Aparicio), millor actriu de repartiment (Marina de Tavira), millor film de parla no anglesa, millor guió, millor fotografia, millor disseny de producció, millor edició de so i millor mescla de so.

La favorita opta als premis per la millor pel·lícula, millor director, millor actriu principal (Olivia Colman), a dues estatuetes per a la millor actriu de repartiment (Emma Stone i Rachel Weisz), millor fotografia, millor vestuari, millor muntatge, millor disseny de producció i millor guió.

També competiran en la categoria de millor film Black Panther, Infiltrados en el KkKlans, Bohemian Rhapsody, La favorita, Green Book, El vicio del poder i Ha nacido una estrella.

A banda de Cuarón i Lanthimos, són candidats a l’Òscar per la millor direcció Spike Lee (Infiltrados en el KkKlans), Pawel Pawlikowski (Cold War) i Adam McKay (El vicio del poder).

Els candidats a millor actor protagonista són Christian Bale (El vicio del poder), Bradley Cooper (Ha nacido una estrella), Willem Dafoe (At Eternity’s Gate), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) i Viggo Mortensen (Green Book).

A més d’Aparicio i Colman, aspiren a l’Òscar per a la millor actriu Glenn Close (La buena esposa), Lady Gaga (Ha nacido una estrella) i Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?).

Madre, del director espanyol Rodrigo Sorogoyen i de María del Puy Alvarado, opta en la categoria de millor curt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona