Política

Vuit morts en les protestes de les últimes hores a Veneçuela

Dues persones han mort a Caracas, quatre han perdut la vida el marc de saquejos a l’estat de Bolívar i dues més per trets al de Táchira

Diversos ferits en les actuacions policials per dispersar els manifestants

Almenys vuit persones han mort en les protestes antigovernamentals de les últimes hores a Veneçuela.

Una font de la Fiscalia ha informat a Efe que estan investigant sis morts en el context de les mobilitzacions de l’oposició. El ministeri públic ha confirmat que dues d’aquestes persones haurien perdut la vida a l’oest de Caracas “en fets que no involucren funcionaris de l’ordre públic” i ja s’estan investigant. La mateixa font ha indicat que s’investiguen les circumstàncies de quatre morts més registrades “en el marc de saquejos a l’estat de Bolívar, al sud del país, fronterer amb el Brasil.

De la seva banda, la governadora de l’estat de Táchira (oest del país) ha explicat a través de les xarxes socials que cinc persones han rebut trets i dues d’elles han mort.

El país viu una situació d’incertesa política d’ençà que el passat 10 de gener Nicolás Maduro tornés a prendre possessió de la presidència després d’unes eleccions celebrades al maig que no han estat reconegudes per diversos països.

Centenars de milers de veneçolans han sortit aquest dimecres als carrers per manifestar-se en contra i a favor de Maduro. L’oposició qualifica el president d’“usurpador” i considera fraudulents els comicis en què va ser reelegit.

La policia ha començat a dispersar la protesta a la capital veneçolana amb gasos lacrimògens. Segons l’agència Efe, els agents han llançat bombes lacrimògenes i perdigons i han ferit almenys dues persones. Aquestes actuacions s’han repetit a diversos punts de la ciutat i a diversos estats de l’interior del país.

Durant la marxa opositora que s’ha fet a Caracas, el president de l’Assemblea Nacional, el parlament veneçolà, s’ha autoproclamat president “legítim” interí del país i ha rebut el reconeixement dels EUA, el Canadà i diversos països de l’Amèrica Llatina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia