Política

El TSJC anul·la el pagament de la quota a l’AMI de l’Ajuntament de Girona

El tribunal admet el recurs de la delegació del govern espanyol contra el decret d’alcaldia en entendre que els objectius de l’entitat sobrepassen els interessos municipals

Cs exigeix al govern municipal que retorni més de 49.000 euros abonats des del 2012 i anuncia accions legals si no ho fa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el pagament de la quota a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l’Ajuntament de Girona. Cs esgrimeix aquesta sentència per reclamar a l’equip de govern que exigeixi a l’AMI el retorn de més de 49.000 euros pagats des del 2012 en concepte de quotes.

El grup municipal de la formació taronja a l’Ajuntament de Girona ha donat a conèixer aquest dimarts el contingut de la resolució del TSJC que anul·la un decret d’alcaldia rubricat per l’aleshores alcalde Carles Puigdemont l’any 2014, on acordava el pagament de 8.169 euros a l’entitat.

En aquest escrit, la sala contenciosa administrativa de l’alt tribunal estima un recurs interposat per la delegació del govern espanyol contra una primera sentència. En aquella ocasió, el jutjat de primera instància va inadmetre el recurs, sense entrar a valorar el fons de la qüestió. Ara, el TSJC revoca aquesta primera sentència i anul·la la resolució impugnada.

La portaveu de Cs Míriam Pujola ha explicat que el principal argument dels magistrats és que l’AMI és una associació que “no obeeix als interessos municipals” i, per tant, no està justificat que l’aleshores alcalde acordés el pagament d’aquesta quota. La resolució exposa que la ciutat de Girona està adherida a l’AMI des de l’any 2012.

Cs esgrimeix aquesta sentència que anul·la el decret d’alcaldia del 2014 per reclamar a l’equip de govern que exigeixi a l’AMI el retorn de més de 49.000 euros abonats des del 2012 en concepte de quotes. Si no ho fa, continua Pujola, estudiaran emprendre accions legals contra Puigdemont i contra Madrenas. “Estudiarem si aquests fets poden ser constitutius de delictes”, ha dit la portaveu. Segons ella, aquests diners han de “retornar a les arques municipals”.

Pujola ha avançat també que reclamaran a la secretaria municipals que revisi d’ofici tots els decrets d’alcaldia signats “en aquesta línia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona