Política

Sánchez acusa les dretes d’enfrontar els espanyols

El president afegeix que el PSOE a l’oposició va ser “lleial” i va donar suport al 155

Torra li demana que torni al diàleg

El president del govern, Pedro Sánchez, va acusar ahir “les dretes” d’enfrontar els espanyols amb la concentració celebrada diumenge a Madrid i els va retreure que actuïn contra una persona que com a líder de l’oposició va estar “al costat del govern” quan va caldre.

En l’acte de presentació del candidat socialista a l’alcaldia de Santander, Pedro Casares, Sánchez va assegurar que el que ara fa el govern socialista és treballar per la unitat d’Espanya, “que significa unir els espanyols i no enfrontar-los com estan fent les dretes a la plaça de Colón avui” [per ahir].

El secretari general del PSOE va afirmar que respectava la concentració, convocada pel PP i Ciutadans amb el suport de Vox, però va emfasitzar que es convocava contra una persona que quan va estar a l’oposició va ser “lleial”. En aquest punt va recordar el seu suport a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya quan governava Mariano Rajoy i a altres mesures que va posar en marxa el govern del PP.

“El que estic fent ara com a president del govern és resoldre una crisi d’Estat que el PP va contribuir a agreujar quan va estar en el govern”, va sostenir en un paranimf de la Universitat de Cantàbria ple. El president del govern va manifestar que “el patriotisme és lluitar per millorar la vida dels espanyols” i, en aquest sentit, va defensar també el projecte de llei de pressupostos de l’Estat que es debat aquest dimarts al Congrés dels Diputats.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, va declarar ahir que el “fracàs estrepitós” de la manifestació en demanda d’eleccions generals i en contra de la política del govern de Pedro Sánchez amb Catalunya “hauria de fer reflexionar el PSOE”. En el seu compte de Twitter, Torra va expressar que esperen el PSOE a la taula del diàleg. “Nosaltres anirem a parlar del dret d’autodeterminació de Catalunya, que és el consens del 80% de la societat catalana”. Torra va fer aquesta piulada després que divendres les converses entre el govern espanyol i la Generalitat per buscar una solució a Catalunya es trenquessin, segons va anunciar la portaveu del govern.

En la mateixa línia, el portaveu de JxCat al Parlament català, Albert Batet, va retreure ahir al president del govern espanyol que hagi “sucumbit a les pressions per trencar el diàleg” amb els independentistes i el va convidar a reprendre’l. “El diàleg és cosa de valents”, va declarar Batet als mitjans després de participar a l’Ajuntament de Barcelona en un acte amb 400 alcaldes catalans per expressar el seu rebuig al judici del Suprem.“És el blanc i el negre, el gris i la llum”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona