Política

El PP dóna la legislatura per acabada i exigeix eleccions a Sánchez

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, acusa Casado d’utilitzar un discurs “guerracivilista” i no tenir cap solució per a Catalunya

El president del PP, Pablo Casado, ha donat per acabada la legislatura després de constatar que els pressupostos de l’Estat són “nefastos” per a l’economia. En un discurs contundent contra el president espanyol, Pedro Sánchez, i el seu govern, Casado ha recriminat als socialistes que intentin dialogar amb els independentistes. “El PP sempre defensarà la justícia. Però per desgràcia el govern del PSOE ha intentat treure-li l’espasa a la justícia per clavar-li a la Constitució per l’esquena”, ha deixat anar durant la seva rèplica al Congrés, durant el debat dels pressupostos, aquest dimarts a la tarda. Casado ha tornat a exigir eleccions a Sánchez.

“Diàleg? Amb qui i sobre què?”, ha preguntat el cap de files del PP, que ha apuntat que amb els presos independentistes només s’hauria de parlar per demanar que dialoguin amb els seus advocats i perquè donin explicacions als jutges. “Només es pot dialogar sobre quan s’aplica el 155 i sobre quan es recupera la legalitat i la convivència a Catalunya”, ha afegit Casado.

El debat sobre els pressupostos generals de l’Estat ha començat aquest dimarts al matí amb la intervenció de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que ha defensat els comptes espanyols. A primera hora de la tarda ha arribat el torn de Casado. La jornada al Congrés ha coincidit amb l’inici del judici de l’1-O.

Per la seva banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha acusat el líder del PP, Pablo Casado, de fer un discurs “guerracivilista” amb un llenguatge “autoritari” i “reaccionari” i de no tenir cap solució per a Catalunya. En la seva resposta a la intervenció del líder del PP al debat de les esmenes a la totalitat contra els pressupostos generals de l’Estat, Montero ha acusat Casado de “mentir” i d’alimentar un discurs de la “crispació” i del “com pitjor, millor”. “Vostè segueix parlant de la lletra de l’himne d’Espanya i de les banderes”, ha dit i “creu que només els que pensen com vostè estan en el marc de la Constitució”. “A vostè només li ha faltat dir: ’el carrer és meu’, malgrat que el seguiment del carrer no és el que s’esperava, però s’equivoca”, ha sentenciat la ministra, que ha assegurat que l’única proposta que el PP té per a Catalunya “és un 155 sine die que ni tan sols és constitucional”.

Montero ha fet aquestes manifestacions a 24 hores de la votació que –si ERC i PDeCAT mantenen les seves esmenes– tombarà els pressupostos generals de l’Estat. Montero l’ha emplaçat a explicar quina concessió ha fet el seu executiu. “Li ho dic jo: cap”, ha sentenciat abans d’acusar el PP de “mentir” i de recordar-li que Rajoy va prometre un pla d’inversions a Catalunya durant el procés. “Intentar complir les lleis que ha votat el Congrés i l’Estatut no és trencar Espanya”, ha dit Montero, que ha insistit que “l’únic partit lleial a la Constitució ha estat el PSOE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona