Política

JxCat i ERC no assistiran a les comissions parlamentàries que coincideixin amb les declaracions dels acusats

La CUP-CC manifesta el seu suport a la iniciativa però es desvincula de cap decisió tot i que dijous no anirà a cap sessió a la cambra

Els grups de JxCat i ERC al Parlament han acordat no assistir a les comissions parlamentàries que coincideixin amb les declaracions dels acusats durant el judici de l’1-O al Suprem, tal com han confirmat fonts de les dues formacions a l’ACN.

D’aquesta manera, han decidit mantenir l’activitat els dilluns i els divendres, i sempre que els encausats no intervinguin al judici. Les sessions al Suprem són, de moment, de dimarts a dijous.

Pel que fa a la CUP-CC, fonts consultades han manifestat el seu suport a la iniciativa, tot i que els anticapitalistes es desvinculen de cap decisió amb JxCat i ERC. Sigui com sigui, els cupaires no preveuen assistir tampoc a cap de les comissions previstes per a dijous.

Fonts de JxCat i d’ERC han destacat que no es pot donar “normalitat” a l’activitat parlamentària en comissions mentre els membres del “Govern legítim” estiguin declarant al Suprem. Per això s’ha acordat realitzar aquest “gest de denúncia”.

D’altra banda, un diputat de JxCat i un altre d’ERC sí que aniran a escoltar la intervenció del Síndic de Comptes, però sortiran de la comissió quan acabi el seu parlament.

En canvi, el grup de CatECP ha decidit quedar-se a les comissions però, quan hi hagi compareixences dels encausats al Suprem, però els comuns demanaran que no es pugui votar per manca de quòrum, tal com han explicat a l’ACN.

Per aquest dijous estan convocades les comissions de la Sindicatura de Comptes; de Salut, d’Empresa i Coneixement; i d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Per a divendres es preveuen les comissions de control de l’actuació de la CCMA; d’Estudi del Treball Autònom; i una reunió de la ponència conjunta que ha d’elaborar el text de la proposta de reforma del Reglament.

En funció de la decisió del tribunal sobre les qüestions que ahir van presentar les defenses, demà començaran els interrogatoris dels 12 acusats, començant per l’Oriol Junqueras. No està previst que l’exvicepresident respongui les preguntes de l’acusació popular –exercida per Vox–, i ERC tampoc ha aclarit si respondrà l’interrogatori de la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un testimoni clau implica Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona