Política

ESTATS UNITS

Trump declararà l’estat d’emergència per obtenir els fons per construir el mur

El Senat nord-americà va aprovar ahir el projecte pressupostari per al present exercici fiscal, que, si obté el suport de la Cambra de Representants i és ratificat pel president Trump, evitaria un altre tancament administratiu. L’aprovació d’aquest pressupost, per 83 vots a favor i 16 en contra, inclou una partida específica de 1.375 milions de dòlars per a la construcció del mur fronterer amb Mèxic, lluny dels 5.700 milions reclamats per Trump.

Tot i que el mateix president havia declarat que no estava “content” amb aquesta solució, la Casa Blanca va confirmar ahir que Trump sancionarà finalment la llei pressupostària, però alhora declararà l’estat d’emergència per obtenir els fons restants per al mur sense necessitat del llum verd del Congrés. D’altra banda, l’Organització Trump, l’empresa propietat del president dels EUA, hauria donat feina a una vintena de treballadors indocumentats, que han fet fora dels llocs de feina. Un grup de legisladors del Partit Demòcrata va demanar ahir al director de l’FBI, Christopher Wray, que investigui l’Organització Trump per aquesta qüestió. En una carta, els congressistes li reclamen una “exhaustiva investigació federal sobre les inquietants acusacions d’exempleats de l’Organització Trump, que demostren possibles violacions de lleis civils i criminals”. Els acomiadaments han estat investigats pel diari The Washington Post, rotatiu al qual Eric Trump, que gestiona el dia a dia de l’empresa familiar, ha confirmat els acomiadaments en el marc d’una “intensa investigació” interna.

Trump, gran aficionat al golf, té una dotzena de camps. Tot i això, s’ha gastat 44.000 euros en un simulador de golf a la Casa Blanca per practicar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i la guerra d’Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona