Política

Camí planer per a l’aprovació del pressupost de Girona

El govern el tirarà endavant dilluns amb l’abstenció d’ERC-MES i el PP

Veray “no hi posarà pals a les rodes” perquè diu que els populars han aconseguit millores per als barris, en política social i en seguretat

L’Ajuntament de Girona tindrà nou pressupost per a aquest 2019. Es tiraran endavant en un ple extraordinari aquest dilluns amb el vot afirmatiu del govern municipal i l’abstenció d’ERC-MES i el PP, a l’oposició. Això sí, l’alcaldessa, Marta Madrenas, haurà de fer valer el seu vot de qualitat. Els republicans ja van fer pública la seva posició fa uns dies, i ahir ho van fer els populars. La portaveu del PP, Concepció Veray, destaca que per ella “el més important és Girona i els seus veïns i veïnes”. “Ells ens demanen que fem les coses com més junts millor, que la ciutat no s’aturi”, afirma.

“Girona, la prioritat”

En tot cas, Veray reconeix que aquest “no és el seu pressupost ni ho serà” perquè abordaria d’una altra manera molts dels aspectes. “No hi votarem a favor, però tampoc posarem pals a les rodes perquè tiri endavant perquè creiem que hem aconseguit millorar-lo”, assegura convençuda la portaveu del PP. Sosté que “quan parlem de la Girona dels barris, aquest concepte es vegi reflectit en el pressupost i en les prioritats que nosaltres volem que tingui”. “Els interessos dels gironins i gironines van al davant dels interessos partidistes o electorals que hi poden haver”, referint-se Veray a la proximitat de dues eleccions. “La responsabilitat sempre ha estat la nostra manera d’actuar i un cop més tornem a demostrar que estem a l’altura de les circumstàncies”, afirma la regidora del PP. Ara bé, la dirigent popular alerta que, tot i que no posi traves al govern de CiU per aprovar el pressupost, no es cansarà de criticar “les actituds sectàries de l’alcaldessa Marta Madrenas”.

L’augment d’aportació tant en polítiques socials com en seguretat –per exemple, 100.000 euros en càmeres de videovigilància– han fet que el PP es decantés per no obstaculitzar l’aprovació del pressupost. I encara més amb les millores concretes per als barris que ha aconseguit la regidora Concepció Veray.

Vetllar pel compromís

Dins d’aquest paquet hi ha, per exemple, 30.000 euros per a Torre Gironella, 15.000 euros per reposar el mobiliari públic a la plaça Jordi de Sant Jordi, 10.000 euros per a un nou aparcament a Montjuïc o 10.000 euros més per cobrir la pista esportiva del carrer Collsacabra (al barri de Germans Sàbat). També hi haurà millores en l’asfaltatge de barris de Domeny, Vila-roja, Montilivi, Montjuïc o la Font de la Pólvora. També hi haurà una partida per a la neteja de la riera Bullidors i per a l’estudi de millores a les zones comercials del Pont Major i Santa Eugènia. A més, la regidora del PP, Concepció Veray, ha arrancat el compromís del govern municipal d’estudiar la possibilitat que els veïns del Mercadal puguin beneficiar-se de l’àrea verda d’aparcament que hi ha al barri Devesa-Güell. Un altre dels compromisos és la revisió del pressupost participatiu. “Vetllaré perquè tots els compromisos s’acabin executant al llarg de l’any”, avisa Concepció Veray.

LA FRASE

Quan parlem de la Girona dels barris, cal que es vegi reflectida en el pressupost i en les prioritats
Concepció Veray
regidora del pp a l’ajuntament de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona