Política

El PSC reclama a Torra eleccions si no rep prou suport al Parlament per aprovar els pressupostos

Granados apel·la a la decisió de Sánchez en tombar-se els pressupostos al Congrés

Reclama “coherència” al Govern

La portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que si no té prou suport al Parlament per poder aprovar els pressupostos els propers dies convoqui eleccions. “Com ha fet el president [del govern espanyol, Pedro] Sánchez”, ha assegurat en una roda de premsa al Parlament aquest dimarts. La diputada dels socialistes espera, doncs, que la compareixença de Torra pels comptes la setmana vinent no serveixi “només per explicar com ho porta” sinó que els propers dies, a partir de la compareixença, s’entrin els comptes al Parlament per tramitar-los. “Esperem que siguin coherents i que si no troben la majoria parlamentària per aprovar-los convoquin eleccions”, ha insistit aquest dimarts en recordar que el Govern “haurà de buscar socis” per tirar els números endavant en plenes negociacions suspeses amb els comuns.

En la mateixa roda de premsa, Granados ha celebrat de totes maneres que Torra expliqui “l’estat de confecció” dels números d’Economia i ha recordat que el PSC, també Cs i els comuns, en van demanar la compareixença.

La compareixença de Torra es produirà durant el ple de dimarts i dimecres de la setmana vinent, un calendari atípic i que coincideix amb la data que ha fixat el Suprem aquest migdia per tal que declari el president del Parlament, Roger Torrent, com a testimoni. A l’espera de si es prenen decisions en aquest sentit, Granados ha denunciat que “no es pugui fer política mentre hi hagi un judici que és el fracàs de la política” i s’ha mostrat oberta a “ajustar el que calgui però sempre que sigui en beneficis del conjunt de la ciutadania i no per partidismes”.

De fet, ha proposat fer el ple en el calendari habitual, un dimecres i un dijous, i no dimarts i dimecres com s’ha programat aquest ple ajornat. “Sembla que la prelació en la importància als plens del Parlament ha passat, hi ha altres coses més importants com atendre el MWC o no se sap ben bé quines prioritats”, ha afegit.

Deixen la comissió pels Drets Civils i Polítics

Granados també ha anunciat aquest dimarts que els diputats socialistes abandonen la comissió d’estudi pels Drets Civils i Polítics que va impulsar al Parlament el president de la cambra, Roger Torrent. En una roda de premsa aquest dimarts, Granados ha lamentat el paper d’Ernest Maragall, diputat d’ERC, que és al capdavant d’aquesta comissió, i ha assegurat que, “ingènuament”, els socialistes van decidir assistir-hi per debatre “qüestions substantives”. “Però és un altre escenari, un plató, en paral·lel al judici [contra l’1-O al Tribunal Suprem]; fem molta feina però no perdrem el temps amb judicis de part i judicis paral·lels”, ha sentenciat la portaveu dels socialistes al Parlament.

Granados ho ha dit també en denunciar que es van ajornar cinc comissions parlamentàries la setmana passada per la falta de quòrum –els independentistes no hi van assistir. I en paral·lel ha carregat contra l’actitud de Cs que “amb bronques i cartells” pretén fer del Parlament, ha dit, “un plató de televisió”.

De fet, Granados ha carregat també amb duresa per la decisió de la direcció estatal de Cs d’aquest dilluns de fixar un “cordó sanitari” contra el PSOE després del 28-A. En aquest sentit, els ha acusat d’haver acabat com un partit “titella dels PP i dels amics de Le Pen i Salvini”. Si sumen després de les eleccions, Granados augura que Cs vol “oferir en safata” la presidència al líder del PP, Pablo Casado. “Són un element més dels que empitjoren el nostre panorama polític; [...] Cs fa el caldo gros als independentistes, jugar a ’com pitjor, millor’”, s’ha queixat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona