Política

Alamany deixa Catalunya en Comú a la porta del 28-A

Qui va ser la número dos de Xavier Domènech tanca així la seva etapa en la formació de Colau

La marxa obre la possibilitat d’acords de Sobiranistes amb formacions independentistes d’esquerres

Elisenda Alamany, que va ser la portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú i mà dreta de Xavier Domènech, abandona la formació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mesos després que presentés la plataforma Sobiranistes, que comparteix amb el també diputat Joan Josep Nuet i amb l’horitzó de les eleccions estatals del 28 d’abril a la vista.

Des de Sobiranistes es justifica la sortida d’Alamany pel fet que s’ha arribat a la conclusió que la plataforma no aconseguirà la seva pretensió de redreçar cap al sobiranisme el rumb estratègic d’una Catalunya en Comú que consideren que pretén marcar distàncies amb l’esquerra independentista i reforçar les posicions federalistes. Presenten el pas d’Alamany com l’últim gest individual i anuncien un gest col·lectiu imminent d’altres persones de l’òrbita de Catalunya en Comú per construir un espai polític a imatge del que estan fent diverses confluències d’esquerres i sobiranistes als municipis.

La setmana passada, una quinzena de llistes d’esquerres i sobiranistes anunciaven que es presentarien a les eleccions municipals en ciutats importants com ara Badalona, Girona, Ripollet, Cerdanyola, Sant Boi, Sant Adrià o Santa Coloma de Gramenet amb l’objectiu de compartir també representació de cara als consells comarcals i a les diputacions, sota la marca Municipalistes per la República. En aquest sentit, cal recordar que llistes com ara Guanyem, que encapçala Dolors Sabater a Badalona o Carles Escolà a Cerdanyola, són resultat d’acords locals amb ERC i la CUP, a més d’altres col·lectius; i que el 26 de maig s’enfrontaran a les urnes amb candidatures de l’òrbita de Catalunya en Comú. Des de Sobiranistes es descarta que Alamany tingui un paper en aquest projecte municipalista tot i que hi dona suport.

En canvi, no descarten que el nou espai d’aparició imminent pugui arribar a acords preelectorals amb forces com ara ERC o la CUP en l’àmbit nacional de cara a les eleccions generals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA