Política

La líder dels Verds a l’Eurocambra diu que el judici és un “fracàs”

Ska Keller veu “urgent” una solució política per a Catalunya

Confia que el Suprem rebutjarà les acusacions “infundades” de rebel·lió i la sedició

La líder dels Verds a l’Eurocambra, Ska Keller, creu que el judici de l’1-O és un “fracàs molt gran” de la política de Mariano Rajoy, a qui culpa del fet que avui hi hagi el cas al Tribunal Suprem “en lloc d’un diàleg i negociació política”. “Qualsevol nou govern espanyol haurà de tornar a la taula de negociació per trobar solucions polítiques, també per als que són jutjats”, ha assegurat Keller des de les portes al Suprem. L’eurodiputada ha argumentat que “el diàleg és la solució” i que l’afer català s’ha de resoldre “de forma urgent”. L’alemanya ha expressat també que confia que els jutges espanyols rebutgin les acusacions “infundades” de rebel·lió i sedició.

En aquest sentit, ha recordat que “hi ha altres tribunals europeus” que ja ho han rebutjat. “No és una qüestió que s’hagi de resoldre als tribunals, sinó que és política”, ha insistit.

L’eurodiputada ha explicat també que els Verds estan seguint “molt de prop” el judici i que estan “molt preocupats”, en especial perquè dos antics europarlamentaris, Oriol Junqueras i Raül Romeva, es troben entre els líders independentistes acusats.

En una línia similar s’ha expressat la portaveu de l’Esquerra Unitària al Parlament Europeu, Gabriele Zimmer. L’eurodiputada també ha manifestat el seu suport a una “solució política” i ha advertit que “judicialitzar el procés i posar polítics a la presó” aprofundirà el conflicte i pot provocar “violència”.

“Ara que hi haurà eleccions a Espanya, aquest procés hauria de finalitzar ja i el que cal és un diàleg i negociacions”, ha demanat.

L’eurodiputada també ha reivindicat que el dret a l’autodeterminació és un dret “humà” recollit en la carta de les Nacions Unides, signada per Espanya. A més, ha lamentat que l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, estigui encausada “per haver permès una votació”.

“Vinc aquí per demostrar que moltes persones a Europa pensen que avui no pot tenir lloc un procés com aquest”, ha remarcat Zimmer des de davant del Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona