Política

Diversos eurodiputats es queixen a Tajani per l’acte que La Falange i Democracia Nacional preveuen fer a l’Eurocambra

Els parlamentaris es pregunten amb quins arguments pot autoritzar-se l’acte mentre s’ha vetat la conferència de Torra i Puigdemont

Diversos eurodiputats s’han queixat aquest dimecres al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per la roda de premsa que La Falange i Democracia Nacional preveuen fer a la cambra dilluns vinent, segons ha pogut saber l’ACN. “És vostè conscient de la ideologia feixista i franquista d’aquests partits?”, han preguntat a l’italià els parlamentaris, advertint-lo que les dues formacions “homenatgen” Franco “periòdicament”.

A través d’un escrit, han informat Tajani que el president de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, està condemnat pel Suprem per l’assalt al centre Blanquerna i per l’Audiència de Barcelona per “incitar públicament” a agredir el fotoperiodista Jordi Borràs en una manifestació de la ultradreta.

“Ens preguntem en base a quins arguments es pot autoritzar la presència de Chaparro mentre es va vetar aquesta setmana als presidents Quim Torra i Carles Puigdemont”, han demanat. Tot plegat després de la prohibició de la conferència conjunta al Parlament Europeu per decisió de Tajani, que la setmana passada va notificar-ho al·legant raons de “seguretat”.

De moment, segons han indicat els serveis de l’Eurocambra a l’ACN, la sol·licitud per celebrar la roda de premsa que ha de comptar, entre altres, amb Chaparro, s’està analitzant.

La queixa s’ha fet a iniciativa d’Esquerra. A banda dels eurodiputats d’ERC, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, també l’han signada Ana Miranda (BNG), Ramon Tremosa (PDeCAT), Izaskun Bilbao (PNB), Ernest Urtasun (ICV), Miguel Urbán (Podemos) i Marina Albiol (IU).

La sol·licitud que els serveis del Parlament Europeu tenen damunt la taula preveu que una de les sales de l’Eurocambra aculli una roda de premsa sota el títol: “El futur de les autèntiques forces patriotes a Espanya per la unitat i la llibertat”.

Entre els noms proposats hi ha el president de La Falange Manuel Andrino i Pedro Chaparro i Gonzalo Martin, president i vicepresident de Democracia Nacional, respectivament. Ho farien de la mà de l’eurodiputat alemany Udo Voigt, del partit neonazi NPD, i acompanyats també per l’exeurodiputat Roberto Fiore.

Si l’Eurocambra l’avala finalment, l’acte es farà dilluns 24 a la tarda, just una setmana després de la conferència que el president Quim Torra i l’expresident Carles Puigdemont havien de pronunciar al Parlament Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs