Política

El Govern vol proposar “un acord polític base” per tramitar els pressupostos

Es farà en el marc del debat que hi haurà la setmana que ve al Parlament

El vicepresident Aragonès diu que els desgranaran als grups però insisteix que no els entraran sense el suport necessari

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha afirmat aquest divendres que el Govern vol proposar un “acord polític base” de cara a la tramitació dels pressupostos durant la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, pels pressupostos al Parlament, la setmana vinent. En declaracions als mitjans després de reunir-se amb els responsables de Creu Roja, Aragonès ha apuntat que volen desgranar als grups “amb la màxima transparència” el contingut dels comptes d’Economia per tal que decideixin a partir d’aquí si en faciliten la tramitació parlamentària. Ara bé, ha insistit també que no els portaran al Parlament sense el suport per tirar-los endavant. “No sotmetrem el contingut del pressupost a un pim pam pum partidista, a un debat electoralista”, ha advertit.

La compareixença prevista per la setmana vinent al Parlament és sobre pressupostos i el Govern pretén plantejar, durant el debat, un “acord polític base” a la resta de grups per entrar els números al Parlament i arrencar-ne la tramitació.

Així ho ha explicat el conseller d’Economia, Pere Aragonès, que ha reiterat que no portaran els números a la cambra si no tenen el suport garantit per tirar-los endavant. “No sotmetrem les necessitats que queden cobertes amb el pressupost; no sotmetrem el contingut del pressupostos a un pim pam pum partidista, a un debat electoralista, arriscant-nos a una tramitació sinó tenim acord”, ha insistit Aragonès. I no ho faran perquè diu que han “après dels errors dels altres i dels propis”, en referència explícita a les eleccions anticipades que va convocar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després del ’no’ del Congrés als seus números.

“Exposarem les línies fonamentals, el màxim de detalls, en un exercici de transparència que no s’ha fet mai, i proposarem als grups unir-nos per tramitar els pressupostos”, ha afegit Aragonès en reivindicar l’increment que Economia preveu per a departaments com el de Benestar.

En la petició de compareixença de Torra per a la setmana vinent -prèviament Cs, PSC-Units i comuns havien demanat que el cap de l’executiu s’expliqués sobre els comptes- , el Govern va plantejar que fos Aragonès qui repliqués als grups, una posició que va arrencar el rebuig de l’oposició en la darrera Junta de Portaveus. De fet, fonts parlamentàries van reclamar al cap de l’executiu que en tot cas renunciï explícitament a respondre les intervencions dels grups abans que intervingui Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona