Política

Arrimadas enceta la seva campanya a Waterloo

La líder de Ciutadans rebutja la invitació de Puigdemont per reunir-se: “No parlem amb fugitius de la justícia”

Independentistes i socialistes critiquen la visita a Bèlgica de la cap de l’oposició

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va fer el tret de sortida al seu salt a Madrid des de Waterloo, on va marcar ahir la seva estratègia electoral: la denúncia del moviment independentista i l’enfrontament amb els socialistes pel seu intent de negociació. En una polèmica visita a la residència de Carles Puigdemont, la cap de cartell de Cs per Barcelona en les eleccions generals va declinar l’oferta del president a l’exili de mantenir una reunió amb ell, ja que feia una protesta a les portes de casa seva. Arrimades va recórrer més de 1.300 kilòmetres per parlar 10 minuts davant de les càmeres de televisió però no estava disposada a fer-ho també amb el seu rival polític.

La residència de Puigdemont va treure ahir el seu vestit de gala per rebre Arrimadas. Pancartes sobre els presos polítics, les banderes institucionals i un llaç groc provocativament enganxat a la porta d’entrada. Però Arrimadas no va picar i va escenificar una protesta exprés a l’esplanada del davant que va durar poc més de 10 minuts. Amb la mirada posada a La Moncloa, Arrimadas i un grup de diputats de Ciutadans van desplegar una pancarta amb el missatge “La República no existeix, Puigdemont!”. Anava dirigit a l’expresident però estava d’esquena a la residència i de cara als periodistes.

“No parlem amb fugitius de la justícia”, va ser l’argument d’Arrimadas per no traspassar la porta de la Casa de la República, que es va obrir durant la seva atenció als mitjans. Puigdemont va decidir ahir deixar-la oberta com un gest d’invitació i, de fet, havia preparat una carta per si es decidia a entrar, segons ha pogut saber El Punt Avui.

Arrimadas ho va rebutjar assegurant que l’expresident amb qui ha de parlar és “amb els jutges”. Així, l’objectiu de la seva visita, segons ella, era constatar que és “mentida” que la casa de Puigdemont sigui “la seu d’una república independent” i va reivindicar el seu dret a visitar el municipi. “No hi ha cap racó d’Europa on el separatisme ens pugui dir que no podem anar”, va defensar.

Crítiques a Sánchez

No només el gironí va ser el centre de les crítiques de Ciutadans, Pedro Sánchez també va estar a la seva diana. En plena precampanya, Arrimadas va carregar fort contra el govern socialista per intentar negociar el pressupost amb els independentistes i va lamentar que Sánchez no l’hagi trucat “cap cop” per dialogar amb ella. “Ciutadans fa el que el govern no fa: tractar aquest senyor com un fugitiu de la justícia i no com un cap d’estat”, va reblar.

“Jo continuo sent la líder de l’oposició a Catalunya”, va afirmar, negant-se a confirmar si Lorena Roldán la substituirà al Parlament. En aquest sentit, Arrimadas va dir que “continuarà defensant els constitucionalistes de Catalunya” des de Madrid. “La llibertat, la democràcia i la convivència només tornaran a Catalunya si hi ha un govern de Ciutadans”, va defensar.

Blanc de les crítiques d’Arrimadas, ahir independentistes i socialistes li van respondre. El president del Parlament, Roger Torrent, va lamentar que la líder de Cs perdés “l’oportunitat” “d’asseure’s” a dialogar amb Puigdemont: “Hi ha qui pensa més en 10 segons de televisió d’avui que en els 10 pròxims anys.” Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va qualificar “d’insensata” la visita i creu que atorga a Puigdemont un “protagonisme que no mereix”. Aprofitant el viatge a Waterloo, Arrimadas va fer una parada a Brussel·les per reunir-se amb un grup de simpatitzants residents a Bèlgica. En el seu discurs va fer una crida a guanyar “la batalla no només jurídica, sinó també intel·lectual” a l’independentisme.

LES FRASES

Cs fa el que no fa el govern: tractar aquest senyor com un fugitiu de la justícia
Inés Arrimadas
candidata de ciutadans el 28-A
Arrimadas ve a Waterloo a fer un xou però no té el coratge de venir a enraonar amb mi
Carles Puigdemont
expresident de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona