Política

De Gispert defensa el paper de Carme Forcadell

L’expresidenta del Parlament entre els anys 2010 i 2015, Núria de Gispert ha tancat finalment les declaracions de la setena sessió del judici de l’1-O. Tot i que estava previst que De Gispert prestés declaració abans dels dos representants de la CUP cridats com a testimonis, Antonio Baños i Eulàlia Reguant, aquests han estat cridats a declarar abans que l’expresidenta del Parlament tot i que s’han negat a respondre a les preguntes de l’acusació particular exercida pels advocats de Vox.

De Gispert ha defensat el paper de la també presidenta del Parlament, Carme Forcadell, de qui ha dit que sempre va seguir el Reglament del Parlament. De Gispert ha afegit que el Parlament té el dret a “la llibertat d’expressió i al pluralisme polític” i ha afirmat que ella hauria actuat de la mateixa manera que ho va fer la Carme Forcadell.

Qüestionada sobre la manera d’interpretar el Reglament de la seva successora en el càrrec, De Gispert ha explicat que “no es tracta del que jo pensi o valori, sinó del que diu el Reglament del Parlament”. En aquest sentit, ha explicat que l’ordre del dia es pot modificar a petició de dos grups parlamentaris i que la Mesa no té capacitat per evitar-ho. De Gispert també ha afegit que els dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries no tenen caràcter vinculant i que mai l’han tingut. L’expresidenta ha explicat també que la Mesa és un òrgan col·legiat i que en cap cas té capacitat legislativa.

De Gispert també s’ha referit a algunes de les resolucions que es van discutir al Parlament durant la passada legislatura, i ha dit que “la Mesa no pot limitar el debat” i que com que es tractava de “resolucions de caràcter polític no es podien impugnar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un testimoni clau implica Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona