Política

Tusk alerta que “forces externes” voldran influir en les europees del maig

Assegura que el referèndum del ‘Brexit’ i altres campanyes a la UE ja van ser objecte d’ingerències

La Comissió aplaudeix l’article programa de Macron

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, va assegurar ahir que la campanya i el referèndum del Brexit van ser l’objectiu de “forces externes antieuropees que volen, de manera oberta o secreta, influir en les eleccions democràtiques dels europeus”, una cosa que, va dir, es pot repetir en els comicis del maig al Parlament Europeu.

Sobre l’article programa que va fer públic ahir el president Macron, Tusk s’hi va mostrar d’acord, sobretot quan diu que la primera llibertat dels europeus és la llibertat d’elegir els seus líders “mentre poders estrangers intenten influir en els nostres vots, en cada elecció”. “Per això demano a tots els que els importa la UE que cooperin estretament durant i després de les eleccions europees.” “No deixeu que partits polítics finançats per forces externes, hostils a la UE, decideixin en les prioritats clau i en el nou lideratge de les institucions europees”, hi va afegir Tusk. Per la seva banda, el portaveu en cap de la Comissió Europea (CE), Margaritis Schinas, va indicar, durant la roda de premsa diària de la institució, que l’executiu comunitari treballa, des del 2014, per un “renaixement europeu”, l’expressió que dona títol a la carta oberta de Macron. “El president [de la CE, Jean-Claude] Juncker i la Comissió saluden la important contribució al debat europeu que ha fet el president Macron i el seu ferm compromís per identificar els reptes d’Europa”, va dir Schinas.

Investiguen tres paquets explosius a Londres

Redacció

La policia britànica investiga tres paquets amb petits dispositius explosius de fabricació casolana que van ser trobats, ahir, en edificis dels aeroports londinencs de Heathrow i London City Airport, i també a l’estació de tren de Waterloo, al centre de la capital. La unitat antiterrorista de la policia considera, segons va informar en un comunicat, que hi ha un vincle entre els tres dispositius, rebuts entre les 9.55 i les 12.10 (hores locals) en aquestes localitzacions. Les primeres anàlisis indiquen que els paquets, de la mida d’un foli i un dels quals va ser obert pel personal d’un edifici d’oficines al costat de Heathrow, tenien la capacitat d’“iniciar un petit foc”. Aquest edifici, on treballa personal de l’aeroport, va ser evacuat i tancat. Per contra, els vols programats –com tampoc la circulació de trens a l’estació de Waterloo– van quedar afectats. La policia va informar que ningú va resultar ferit a causa dels explosius trobats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona