Política

JOAN MANEL SERRA

Candidat a l'alcaldia de Puigcerdà per ERC

“No s’ha sabut planificar, s’improvisa”

Considera que s’hauria de diversificar l’activitat i no dependre tant del sector serveis

Lidera una llista totalment renovada

Joan Manel Serra, nascut fa 46 anys, treballa en el sector immobiliari. Militant d’ERC, ha estat membre de la junta del Club Gel Puigcerdà i és àrbitre de la lliga estatal d’hoquei gel.

Serra és regidor de l’Ajuntament de Puigcerdà des de l’octubre, quan va rellevar l’únic representant que els republicans tenen en el consistori en aquest mandat. Només ell es va presentar a les primàries d’ERC per elegir el nou alcaldable.

Quines són les seves expectatives, tenint en compte que parteixen d’uns resultats modestos?
Creiem que el nostre camí serà cap a l’alça. Dins l’equip que estem acabant de perfilar es respira molt d’optimisme, no només perquè, tenint en compte que només vam obtenir un regidor, l’únic camí és de millora, sinó també perquè és un equip totalment renovat, amb gent il·lusionada per aportar idees, per portar canvis al municipi. Mira, fent un símil amb el Club Gel Puigcerdà, la il·lusió mou muntanyes.
Pensa que notaran el vent a favor que, pel que diuen les enquestes, està beneficiant ERC a escala nacional?
Tot i que hi ha un sector de població que vota el partit passi el que passi, en general en unes municipals es mira l’equip i qui hi ha al capdavant. Un exemple és el senyor Piñeira [l’alcalde, del PDeCAT, que amb 11 regidors governa amb majoria absoluta], que no només va saber aglutinar la gent del seu partit sinó també gent que no s’havia plantejat mai votar un partir sobiranista. Es vota molt més la persona que no pas les sigles, però segur que l’empenta a ERC a escala nacional serà un punt a favor per a nosaltres.
Per què un ciutadà de Puigcerdà hauria de votar ERC en les municipals?
Pensem que la gestió en aquest mandat ha estat desordenada, erràtica, sense una planificació. Se sol improvisar. Creiem que cal planificar el dia a dia de la vila. I d’altra banda, caldria ser més transparent en el tema de les contractacions, sobretot pel que fa al personal. Ens transmeten que hi ha molt de malestar per aquesta qüestió. Pel que fa a la participació, nosaltres la fomentaríem perquè tothom pogués aportar idees. En l’aspecte econòmic –un tema sobre el qual encara no tenim totes les dades que hauríem de tenir–, costa que la informació arribi als ciutadans. És una qüestió que no només volem fiscalitzar sinó que cal transmetre bé als veïns, i actualitzada. D’altra banda, l’economia de Puigcerdà depèn gairebé de manera exclusiva del sector serveis i això és un risc. Nosaltres pensem que s’hauria de diversificar.
Es plantegen alguna inversió important?
En tenim dues d’estudiades, però com que encara no tenim clars els números, no volem anunciar-les. En això volem ser molt curosos. En qualsevol cas, serien inversions molt necessàries. En els darrers vuit anys, Puigcerdà no ha avançat gens, no només en infraestructures, sinó també en petites coses del dia a dia. El consistori necessita una millora important, en aquest aspecte. Hem de destinar molt més recursos a inversió.
Els jocs olímpics d’hivern del 2030, serien positius per al territori?
En l’àmbit intern d’ERC tenim opinions diferents. Hi ha gent que opina que sí i n’hi ha que pensa que no. Evidentment, hem de consensuar una posició al respecte. Nosaltres som assemblearis i tot ho mirem de resoldre amb votacions. Els aires que ens venen des de la capital diuen que s’ha d’apostar pels jocs, però hi ha un corrent crític, sobretot de gent d’aquí, que pensa que si les estacions d’esquí ara mateix ja són deficitàries i necessiten moltes subvencions de la Generalitat per poder-les mantenir, una nova inversió per als jocs no seria bona. Hem de parlar-ne entre nosaltres, abans de prendre una decisió en ferm.
Què considerarien un bon resultat?
Com més regidors traguem, millor, això està clar. Com més representació hi hagi a l’Ajuntament, millor serà per al municipi en general. Una majoria tan gran com la que hi ha hagut aquest mandat, no és bona, perquè aleshores l’equip de govern s’acomoda. Evidentment, capgirar els resultats del 2015 serà complicat, tot i que és cert que hi ha gent descontenta amb la gestió del senyor Piñeira i que el grup governant està sofrint un desgast important.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona