Política

Dos jutjats refusen assumir el cas de Tamara

L’Audiència ha de resoldre quin és el competent mentre ella segueix confinada

L’Audiència de Barcelona ha de resoldre ara si un jutjat de Barcelona o un de Gavà és el responsable d’investigar el cas de l’activista Tamara Carrasco, després que els titulars dels dos jutjats hagin refusat ser-ne els competents. Aquesta disputa provoca que Carrasco no pugui demanar que s’aixequi la mesura de confinament al seu municipi, Viladecans, imposada per l’Audiencia Nacional aviat farà un any.

Carrasco va ser detinguda per la Guàrdia Civil el 10 d’abril del 2018 i la fiscalia la va denunciar per terrorisme, per impulsar mobilitzacions ciutadanes en el marc independentista, i el jutge i la mateixa Audiencia Nacional ho van rebaixar a desordres públics, tot i mantenir la mesura cautelar de no poder sortir del seu municipi, només per anar a treballar. Finalment, el gener passat, l’Audiencia Nacional va reenviar la causa de Tamara i d’Adrià Carrasco –integrant d’un CDR i exiliat a la capital belga– als deganats dels jutjats de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida perquè la repartissin.

L’àudio, única prova

A Barcelona, li va tocar al jutjat d’instrucció número 24 i la seva titular, la magistrada María Antonia Coscollola, va derivar el cas de Tamara als jutjats de Gavà en considerar que “presumiblement” des del seu domicili va enregistrar i emetre l’àudio de 5 minuts i 41 segons que va enviar a les xarxes socials, on proposa fer talls de carreteres per la Setmana Santa del 2018. L’àudio (a part d’un xiulet groc i una careta amb la imatge de Cuixart) és l’única prova de la Guàrdia Civil contra Carrasco, i la magistrada el qualifica com a difusió o crida a desordres públics, penat només amb una multa.

La causa va tocar al jutjat d’instrucció número 1 de Gavà, el qual a finals de gener va refusar la competència assegurant que “no es constata el lloc d’emissió de l’àudio” i considera que el cas ha de tornar al jutjat de Barcelona perquè és on es va descobrir el suposat delicte. Mentrestant, l’advocat de Tamara, el penalista Benet Salellas, no pot demanar que se li aixequi el confinament fins que no hi hagi designat un jutjat.

Pel que fa al cas d’Adrià Carrasco, es va enviar als jutjats de Granollers i Vilanova i la Geltrú, on duen causes per l’aixecament de peatges a l’AP-7 i la C-32.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA