Política

Alemany: “No aniré al jutjat fins que no m’hi portin”

El membre de l’ANC detingut 24 hores a Madrid diu que el van emmanillar i l’insultaven mentre li posaven l’himne espanyol

Reconeix que tornaria a despenjar la bandera espanyola

Jordi Alemany, el jove membre de l’ANC que va passar 24 hores tancat en calabossos de Madrid en ser detingut abans de la manifestació per no haver-se presentat el dia 7 de març davant del jutge de Girona, assegurava ahir que tampoc complirà el requeriment de presentar-s’hi avui al matí per la “manca de justícia” dels tribunals i l’estratègia repressiva d’Espanya. Alemany està investigat per ultratge a la bandera espanyola després de despenjar-la de la delegació de la Generalitat de Girona per l’aniversari de l’1-O, i explicava que ho tornaria a fer i que no anirà al jutjat “fins que no m’hi portin”.

Tot i la detenció, Alemany sosté que encara té en vigor l’ordre de cerca, ja que el van deixar en llibertat provisional sense fiança amb un requeriment perquè avui vagi al jutjat de Girona a buscar la citació entre les nou del matí i les dues de la tarda. L’activista gironí creu que l’únic objectiu era “marejar-me” perquè li haurien pogut prendre declaració a Madrid o traslladar-lo a Girona.

El jove independentista, assessorat per l’advocat Benet Salellas, espera que, com ha passat amb el tall de vies del TAV de Girona o el de l’estació de Sants a Barcelona del 8-N del 2018, “s’acabi arxivant”.

Amb sis detinguts

Alemany relata l’experiència de la detenció per la Policía Nacional a Madrid, en què el van emmanillar i va rebre insults mentre li posaven l’himne espanyol i se’n reien. El primer destí va ser un calabós “amb les parets plenes de merda” i que va compartir amb sis detinguts més a la comissaria de Leganitos. A quarts de nou del vespre el van traslladar a la comissaria de Moratalaz i cap a dos quarts de dotze de la nit el van col·locar en una cel·la individual. Tota l’estona li preguntaven per què treia banderes i ell els contestava amb una altra pregunta: “Per què apallisseu avis i àvies al nostre país?” Això va provocar que rebés més insults i que la resta de reclusos “m’agafessin més respecte”, diu.

No té previst presentar cap denúncia i només reclamarà l’estada d’una nit més d’hotel i les despeses del viatge, ja que es va haver de quedar fins dilluns per recollir als jutjats unes diligències per una altra investigació policial d’uns fets que en teoria havia protagonitzat a Madrid. “Va resultar que no existien” i que era un error administratiu, ja que Alemany només havia anat a Madrid dues vegades més: amb l’institut i per donar suport a l’exdiputada de la CUP Mireia Boya el 2018 quan va declarar al Suprem.

“Implementar la República té uns costos que som capaços d’assumir”

ò. pinilla

Alemany va rebre ahir l’escalf de prop de 250 persones que es van aplegar a la plaça del Vi de Girona, en l’acte de suport que fan habitualment cada dilluns en suport dels presos polítics. “Els gironins i les gironines han alçat la veu, han protestat i s’han bolcat contra la meva detenció a Madrid”, va afirmar. Alemany va dir que havia optat per la desobediència perquè “implementar la República té uns costos personals que crec que som capaços d’assumir”. “Els que hi tenen molt a perdre i tenen por són els oligarques de l’Estat espanyol, els del 155”, va relatar ahir entre forts aplaudiments dels assistents. L’activista gironí va explicar que “no sap segur” si encara continua en crida i cerca, que podria ser que si la policia local i els mossos li demanessin el DNI li arribés “una altra ordre per posar-me en una garjola”. “No em presentaré als jutjats, seguiré la tàctica d’assenyalar l’Estat”, va concloure ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona