Política

L’Ajuntament de Port de la Selva presentarà recurs contra la decisió de la Junta Electoral

El consistori al·legarà “falta de motivació i concreció” en l’acord de l’organisme electoral que obliga a retirar pancartes, llaços grocs i estelades dels edificis consistorials

L’alcalde i president de l’AMI Josep Maria Cervera defensa que la llibertat d’expressió no pot ser “impedida o restringida” per qui no comparteix una determinada simbologia

L’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha anunciat que presentarà un recurs contra l’acord de la Junta Electoral de la zona de Figueres que insta els ajuntaments de l’Alt Empordà a retirar pancartes, llaços grocs i estelades dels edificis consistorials. L’acord, que es va fer arribar ahir als ajuntaments i al Consell Comarcal, dona 48 hores als consistoris per treure tots els símbols de les façanes municipals.

Cervera, que també és president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha avançat que demà dimecres presentarà un recurs a la Junta on al·legarà “falta de motivació i concreció” en la decisió de l’organisme electoral.

El batlle considera que la motivació de l’acord es limita a assenyalar “preceptes aplicables” i l’acord de la JEC 55/2019, “sense detallar ni concretar si ens trobem en idèntica situació de fet, atès que precisament ens trobem davant d’una petició genèrica i global i totalment injustificada”.

A més, critica que la decisió estableixi que “es procedeixi, si és que n’hi ha, a la retirada de totes les pancartes, símbols, eslògans o qualsevol altre element” com llaços grocs, pancartes relatives a processos judicials en curs. Al seu entendre, “ens trobem en un requeriment totalment inaudit en el què es peticiona la “retirada global” no saben realment de què”.

El recurs també al·lega que “la materialització de la llibertat d’expressió” per part dels ciutadans que l’exerceixen “utilitzant una determinada simbologia que no sigui il·legal, no pot ser impedida o restringida per part de qui no la comparteix”.

Amb tot, assegura que “sempre” compliran amb la normativa electoral però que com que creuen que es tracta d’un requeriment “global”, “preventiu” i “sense cap motivació, que atempta de manera directa contra aquests principis i drets fonamentals”, demanen que “es deixin sense efecte”.

L’acord de l’organisme va arribar ahir als consistoris arran de la petició que Ciutadans va fer contra l’Ajuntament de Figueres. La Junta Electoral, però, va fer extensiva la resolució a tots els ajuntaments, inclòs el Consell Comarcal on no hi ha cap pancarta ni llaç.

De moment, alguns ajuntaments com Figueres i Castelló d’Empúries encara no han dit que faran i han anunciat que demà prendran una decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona