Política

La CUP suggereix al govern que convoqui eleccions si no assumeix els seus compromisos

La diputada Maria Sirvent titlla l’executiu d’“independentista bussiness” i l’acusa d’impulsar polítiques de “continuisme liberal”

La formació presentarà al proper ple una interpel·lació per impulsar mesures de transparència i control de la despesa pública

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha demanat al govern que reconegui que la legislatura “està esgotada”, es plantegi si cal convocar eleccions i que “assumeixi” les responsabilitats i els compromisos als que ha “arribat amb la ciutadania” l’1-O i el 21-D.

En una roda de premsa aquest dimarts al Parlament, Sirvent ha titllat el govern “d’independentista business” en considerar que en un context repressiu “molt agressiu” i de vulneració “sistemàtica” de drets socials, civils i polítics amb una societat “partida en dues parts” per la pobresa, “ha decidit fer continuisme”.

En aquest sentit, ha criticat que l’executiu català impulsi polítiques públiques de “continuisme liberal” i “maquillatge progressista” en matèria social. “Seguim amb un processisme 2.0 que es tradueix en retòrica i immobilisme republicà. Un discurs que no concorda amb l’acció de govern”, ha assenyalat.

La diputada ha iniciat la intervenció explicant que en el proper ple presentaran una moció subsegüent a una interpel·lació al govern per impulsar mesures que fomentin la transparència i el control de la despesa pública. En concret, la CUP denúncia que JxCat i ERC s’han repartit “més de 500 càrrecs de confiança”, la “manca d’auditoria” del Consell Comarcal del Barcelonès en procés de supressió o el “repartiment” de càrrecs a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La CUP reclama reduir el sou dels consellers i càrrecs de confiança, reducció del nombre de càrrecs de confiança i que determinades decisions en relació al personal públic “passin pel ple”.

Sirvent ha criticat que el govern no es preocupa per la seva acció i ha lamentat que en desnonaments, com el viscut recentment al Bages, siguin les entitats qui garanteixin drets com el d’habitatge. “Malgrat la situació, no es manté el que coneixem com a estat del benestar”, ha afirmat. Segons ella, l’executiu està “més preocupat en centrar-se en els processos electorals i en ocupar cadires”.

Vulneració de drets i oportunisme polític

Preguntada per un periodista sobre el fet que aquest dimarts s’hagi despenjat el llaç groc que hi havia al pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, Sirvent ha dit que es tracta d’un exemple més de la situació de vulneració de drets socials i polítics “que pateix el país”.

Del fet que Cs porti a la Junta Electoral Central la presència de llaços grocs en edificis públics, ha dit que tot plegat es tracta d’“un joc de resolucions judicials, impediments i prohibicions”. “És un terreny d’oportunisme polític mentre hi ha processos electorals oberts”, ha assenyalat. “Cal centrar-se en els reptes col·lectius i no en trifulgues”, ha recomanat als independentistes.

Pel que fa a la moció dels comuns que en el proper ple farà que el Parlament voti una comissió d’investigació sobre abusos sexuals en espais religiosos, la CUP ha dit que encara no es pot posicionar sobre la qüestió perquè està en contacte amb agents del sector abans de definir-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona