Política

Aragonès i els exconsellers Jané, Ruiz i Batet declararan al Suprem el 23 d’abril

El Suprem concentra els testimonis amb perfil més polític a l’última setmana d’abril, coincidint amb la recta final de la campanya del 28-A

Els comissaris dels Mossos Ferran López i Joan Carles Molinero compareixeran el 3 d’abril

El Tribunal Suprem ha citat el vicepresident del govern, Pere Aragonès, el 23 d’abril perquè declari com a testimoni del judici de l’1-O. El mateix dia també han de comparèixer els exconsellers Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, que van sortir del Govern el juliol del 2017.

El tribunal president per Manuel Marchena ha fet públic aquest dimarts el cronograma de testimonis per al mes d’abril. La primera setmana sessió serà el 2 d’abril amb les declaracions com a testimonis de dos comissaris de la Policia Nacional, el comissari en cap de la Brigada d’Informació de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i el comissari en cap de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona. Aquell mateix dia també estan citats un inspector de la policia espanyola, dos caporals de la Guàrdia Urbana de Badalona, quatre guàrdies civils i un agent dels Mossos d’Esquadra.

Dimecres 3 d’abril serà el torn de dos comissaris dels Mossos. A les deu del matí està previst que declari Ferran López, que va ser segon del major Josep Lluís Trapero i cap de la policia catalana durant l’aplicació de l’article 155. A continuació ho farà el comissari Joan Carles Molinero.

La resta de la jornada declararan dotze guàrdies civils i per al dijous 4 està previst que ho facin un total de 27 agents del mateix cos.

Entre el 9 i el 17 d’abril està previst que declarin un centenar d’agents del Cuerpo Nacional de Policía (CNP).

Sant Jordi a Madrid

Per a l’última setmana d’abril, en plena campanya de les eleccions del 28-A, estan programats els testimonis amb un perfil més polític.

El dia 23, la diada de Sant Jordi, estan citats el vicepresident Pere Aragonès, que haurà de respondre en la seva qualitat d’exsecretari d’Economia; els exconsellers Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, i l’exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó, que està investigat al jutjat d’instrucció 13.

El Suprem també ha citat el mateix l’exdirector dels Mossos Albert Batlle (número tres de la llista del PSC a l’alcaldia de Barcelona), que va deixar el càrrec el juliol del 2017; la intendent dels Mossos Teresa Laplana, que podrà acollir-se al dret a no declarar ja que està pendent de judici a l’Audiència Nacional.

També hauran de passar el Sant Jordi a Madrid el tècnic del departament de Treball David Badal; el director general de Patrimoni de la Generalitat, Francesc Sutrias; el soci de l’ANC i Òmnium Josep Maria Cerveró –perquè declari sobre l’enganxada de cartells a Badalona la nit del 25 al 26 de setembre–; l’exsecretari de govern Joan Vidal de Ciurana; l’exdirector d’Estratègia i Innovació del CTTI, Josué Sallent, i la directora general de Serveis de T-Systems, Rosa Maria Rodríguez.

El dimecres 24 passaran per la sala els responsables d’Unipost Xavier Barragán i Antón Raventós; Rafael Ramírez; el mosso Albert Donaire, i el qui va ser portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum i actual portaveu jurídic d’ERC Joan Ignasi Elena.

A La tarda estan citats a declarar l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, com a expresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i el cantautor i exdiputat de Junts pel Sí (JxSí), Lluís Llach.

L’última sessió de la setmana serà el dijous 25 d’abril. Aquell dia està previst que declarin cinc agents de la Guàrdia Urbana de Badalona i quatre dels Mossos d’Esquadra, en principi en sessió només de matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona