Política

JxCat Girona subratlla la “transversalitat” de la llista

Madrenas destaca que és la candidatura de la “unitat” que espera el sobiranisme i del “sentit comú”, en un acte amb representants del PDeCAT, Demòcrates, Avancem, Reagrupament i La Crida

“Junts per Catalunya sí que som la llista transversal, la llista de la unitat, la llista que espera la gent que vol construir la República.” Marta Madrenas va resumir l’esperit de l’acte d’ahir al centre cívic de Sant Narcís organitzat per la seva candidatura per tal de reivindicar la transversalitat de la proposta. Hi havia representants del PDeCAT, de Demòcrates, d’Avancem, de Reagrupament i de La Crida, a més de Martí Terés, fins fa poc regidor d’ERC i que representava els independents. “La riquesa del projecte és que provenim de diferents sensibilitats polítiques. La llista representa l’amplitud ideològica que és la ciutat”, va subratllar Madrenas, que també va remarcar “que JxCat no va d’esquerres i de dretes sinó de sentit comú i sensatesa”.

Tant Madrenas com Marina Geli, que hi va intervenir en representació de La Crida –era l’única dels participants que no forma part de la llista–, van destacar la importància de construir la República des de les ciutats. “Girona som l’exemple del que volem per a la República. Hem demostrat que es pot defensar de manera radical la independència i alhora tenir la ciutat millor que mai”, va afirmar Madrenas. Geli, per la seva banda, va assenyalar que “Girona serà l’Atenes de la República”, recordant que “els grans moviments han començat a les ciutats”. Va afirmar que ella “milita en la unitat” i que no veu raons “en moments tan excepcionals per no anar junts”. En un sentit semblant es va expressar Terés, que va dir que li hauria agradat ser allà com a representant d’ERC i no com a independent de la llista. “Agraeixo l’oportunitat de fer encara més àmplia aquesta candidatura”, va assenyalar. L’amplitud de la llista més enllà dels partits va ser destacada també tant per Glòria Plana, d’Avancem, com per Eduard Berloso, de Demòcrates. Plana va remarcar que suposa “eixamplar les costures del partit, donant més importància a les idees que a les sigles”, i Berloso, “la pluralitat d’idees i formes de fer deixant enrere vells tics” dels partits de fa uns anys. Des de Reagrupament, Carles Bonaventura va assenyalar que la candidatura de JxCat a Girona “representa l’independentisme desacomplexat” que va ser un dels valors fundacionals de la seva formació i va avisar que un mal resultat de Madrenas es llegirà “com un càstig a l’alcaldessa independentista”. La presidenta local del PDeCAT, Maria Àngels Planas, va destacar “la generositat” del partit i va mostrar-se convençuda que aconseguiran bons resultats perquè tenen “una bona marca i una gran líder”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona