Política

Un guàrdia civil afirma que a Dosrius va veure “cares d’odi” que no havia vist ni quan treballava a Euskadi

L’agent Z66018U explica que el va escopir a la cara un home que duia el seu fill a les espatlles i que el menor va aplaudir el el pare

Quatre guàrdies civils asseguren que no van veure cap company usant la porra contra ciutadans al casal Cotxeres de Dosrius

El primer agent de la guàrdia civil que ha declarat a la sessió de tarda aquest dijous al judici de l’1-O, amb TIP Z66018U, ha relatat que al casal les Cotxeres de Dosrius (Maresme) els votants els van colpejar, va rebre una escopinada i va veure “cares d’odi” que mai havia vist, ni quan treballava al País Basc on hi havia “atemptats cada setmana”.

“Era digne de veure la cara d’odi, porto 25 anys i molts d’ells al país basc amb atemptats setmanals i el que vaig veure mai ho havia percebut”, ha lamentat l’agent.

En aquest sentit, ha explicat que un home que portava un menor damunt les seves espatlles el va escopir a la cara. El policia ha comentat que el que li va semblar més “llastimós” és que el fill “aplaudia” el que feia el pare.

L’agent ha afegit que durant la seva actuació van rebre cops, insults i llançament d’objectes. Segons ell, l’actuació dels concentrats era pròpia de persones que s’havien llegit “manuals de guerrilla” i que anaven a treure’ls les comunicacions. Fins i tot, ha dit que en una imatge d’un vídeos que va veure posteriorment va veure com una persona li va posar “les dues mans sobre l’arma per treure-li l’arma”.

A preguntes de la defensa, ha negat que usessin la força i diu que les imatges que es veuen a Youtube sobre l’actuació “estan tretes de context”. “Usem la força mínima indispensable i dins dels principis d’actuació i sempre per sota de l’agressivitat que rebíem, mai vam fer ús de les defenses”, ha assegurat.

Ell i tres agents més que van actuar l’1-O en aquest centre han assegurat que no van veure que cap company fes ús de la porra i que hi hagués cops o agressions contra votants. En canvi, relaten actitud “violenta” dels concentrats.

Tots tres han relatat que van acabar amb lesions i que van necessitar atenció mèdica, tot i que no van agafar la baixa. L’agent Z66018U ha assenyalat que es va queixar per l’atenció que va rebre per aquesta doctora i que l’informe va acabar a la policia judicial.

En la línia d’altres testimonis del mateix cos, han acusat els mossos que hi havia al centre d’actuar “amb passivitat”.

Les defenses els han preguntat si li van estripar la camisa a un home i el van colpejar i en si van usar les defenses (hi ha vídeos aportats que ho demostren) però els agents ho han negat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri