Política

Asens presenta Iglesias com el polític que pot fer real un “país de països”

El líder de Podem reivindica Cuixart i Junqueras i aposta per “diàleg, diàleg i diàleg” per solucionar el conflicte

Crítiques al joc brut desplegat per l’Estat

La candidatura de Jaume Asens al Congrés dels Diputats va entrar ahir de ple en la precampanya electoral amb el primer gran acte, a La Farga de l’Hospitalet, on el cap de llista de Barcelona per En Comú Podem va presentar el seu candidat a ocupar la presidència del govern d’Espanya, Pablo Iglesias, com l’únic que “representa” la possibilitat de fer evolucionar l’Espanya monolítica per “crear un país de països”. Asens i Iglesias van escenificar a l’Hospitalet l’equilibri entre la sensibilitat espanyola i la catalana de la seva formació reivindicant, tots dos, els presos polítics, citant Junqueras i Cuixart, i apostant per una solució al conflicte català que només podrà aconseguir-se “dialogant, dialogant i dialogant”, segons va proclamar el líder de la formació morada.

L’acte d’ahir no va ser dels més multitudinaris d’Iglesias a Barcelona, ja que els comuns no van omplir l’espai que se’ls havia reservat –una tercera part de l’immens recinte de La Farga–, però va tornar a posar de manifest la determinació de la formació de fer front “als poderosos”, impulsant “la justícia social” i apostant per la “plurinacionalitat d’Espanya”, segons va subratllar Iglesias.

Aquest objectiu d’un estat que reconegui la diversitat serà un dels fonaments que regiran el discurs de Jaume Asens, tal com va demostrar ahir quan va assegurar que la formació morada persegueix l’objectiu de fer “canviar Espanya per fer canviar Catalunya”. Aquest afany transformador té, per Iglesias, el límit de la integritat territorial i ahir va repetir una vegada més que la seva formació vol aportar solucions però a la vegada no vol que “Catalunya marxi d’Espanya”. Ara bé, va deixar clar que la situació política no s’arregla ni amb l’ús de la força ni amb la justícia per atacar el que al seu entendre va ser un acte de “desobediència”.

Els discursos d’ahir d’Iglesias i Asens van estar marcats pel tema que ha incidit de ple en la precampanya de Podem, que no és cap altre que les revelacions sobre el joc brut de les clavegueres de l’Estat, actuant de bracet de grups mediàtics, per desprestigiar Podem amb notícies falses. Els dos líders van parlar de “vergonya” i Asens va considerar indecent que mentre Jordi Cuixart és a la presó “el periodista Eduardo Inda continuï anant de plató en plató de televisió”. Inda és el director d’OK Diario, a qui Iglesias va acusar directament de “fabricar notícies falses” per evitar que el seu partit arribés al govern d’Espanya.

La denúncia a les clavegueres de l’Estat va anar també per l’actual govern socialista, a qui Jaume Asens va desautoritzar recordant els escàndols passats del POSE en la guerra bruta contra ETA. “Pedro Sánchez no té credibilitat”, va assegurar. La llista socialista va ser l’objecte de la majoria de crítiques en l’acte d’ahir i Asens va fer una crida al vot útil d’esquerres assegurant que “Pedro Sánchez no és de fiar i hi ha el risc que pacti amb els de Ciutadans”.

LES FRASE

És una vergonya que mentre Cuixart és a la presó Inda pugui anar de plató en plató
Jaume Asens
Candidat d’en comú podem a les generals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia