Política

Puigdemont assegura que no faran política “des de la comoditat”

El líder de JxCat lloa la “lliçó de dignitat històrica” dels candidats de la formació empresonats

Borràs afirma que cada vegada que els vegin al Congrés i al Senat també estaran veient a Puigdemont

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha assegurat que no faran política “des de la comoditat”.

Puigdemont ha tancat l’acte de precampanya que la seva formació ha celebrat aquest diumenge als Jardins de la Infància de Girona. En la seva intervenció, el 130è president de la Generalitat ha reconegut que “hi ha dificultats” per fer política perquè “van a per nosaltres”. Per això, ha demanat “fer política des de fora de la zona de confort”.

El líder independentista ha deixat clar que Junts per Catalunya no va a Madrid per treballar “des de la comoditat dels reservats de restaurants”. Segons ell, si així ho fessin els catalans no els respectarien. “S’han pensat que ens podien comprar la dignitat i vendre el futur a canvi d’una mica d’escalfor i quedar-nos com estem”, ha lamentat.

En aquest punt, Puigdemont ha volgut destacar la “lliçó de dignitat històrica” de Jordi Sánchez, Quim Forn, Jordi Turull i Josep Rull. El president ha assenyalat que cap d’ells ha “passejat el seu dolor pels diaris i mitjans de comunicació” i, en canvi, “saben estar en un moment d’extrema dificultat”. “Les generacions futures parlaran d’aquesta actitud i miraran com hem respost cadascú de nosaltres”, ha etzibat.

L’expresident ha destacat que cap dels presos independentistes “s’ha deixat vèncer per la repressió” i ha assenyalat que d’altres “no fan el mateix”.

JxCat “incomoda”

Puigdemont ha dit que JxCat “incomoda” als qui volen “continuar amb la política de sempre”. “No ens resignem ni abaixem el cap i decidim la confortabilitat de la seguretat del present a canvi de les esperances del futur”, ha afirmat. “Nosaltres ens comprometem a fer sempre política, però no a fer la política de sempre”, ha reblat. Per tot plegat, ha demanat que “la veu de Junts per Catalunya” s’escolti ben forta”.

Puigdemont ha destacat que el candidat de la formació a Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, “reuneix aquesta convicció”. “Ell s’ha passejat tot el país portant la veu dels qui no hi podem ser físicament”, ha assenyalat.

Visualitzar Puigdemont

Abans de Puigdemont ha intervingut l’exconsellera i candidata Laura Borràs, que ha destacat que Catalunya és “plural” i que “només calen passos endavant” per fer la independència. Borràs ha avisat que cada vegada que els vegin al Congrés i al Senat també estaran veient a Carles Puigdemont.

De la seva banda, Jaume Alonso-Cuevillas ha volgut respondre als qui comparen la independència de Catalunya amb el Brexit. L’advocat i ara candidat de JxCat ha opinat que es tracta de processos “molt diferents”, que “no tenen res a veure”. “Els partidaris del Brexit són gent contràries a drets i llibertats i nosaltres som partidaris de tenir drets i llibertats”

A l’acte també hi ha participat diferents alcaldables i personalitats, com Ramon Cotarelo, que tanca la llista de la formació al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona