Política

Marchena renya l’advocat de l’acusació popular per les preguntes a un dels Mossos que han declarat aquesta tarda

La primera agent dels Mossos que va actuar l’1-O testifica que no va rebre cap ordre per facilitar el referèndum

El tribunal havia decidit canviar la previsió de testimonis que tenia prevista per aquesta tarda. Segons la planificació original, la sessió d’aquesta tarda també estava destinada exclusivament a membres del CNP, però finalment només ho han fet dos policies espanyols i la sessió s’ha acabat d’omplir amb 4 membres de la Guàrdia Urbana de Badalona i dos membres dels Mossos d’Esquadra.

Els primers a declarar han estat dos policies nacionals que han declarat en relació als incidents del centre electoral de Vilumara de l’Hospitalet. L’inspector 67093, responsable de les unitats no uniformades encarregades del barri de Gràcia de Barcelona i de l’Hospitalet. Durant la seva declaració, l’inspector ha explicat que van entrar trencant dues portes del centre escolar, un edifici modernista, i que un dels seus agents va quedar amb el peu atrapat per una porta quan la gent apostada a l’interior va intentar evitar que l’operatiu pogués entrar a fer el registre. Aquest inspector ha explicat que no van fer més intervencions perquè no tenien unitats de reforç. Les defenses li han qüestionat per si la presència de l’alcaldessa de l’Hospitalet al centre hauria pogut influir en aquesta decisió de no intervenir més a l’Hospitalet. Per la seva banda, l’agent 64915 que va quedar atrapat per la cama durant uns minuts mentre intentaven accedir a l’interior del centre, ha explicat que no va anar al metge i que desconeix si la gent que estava a l’altra banda de la porta sabia que ell tenia la cama atrapada per la porta. Les respostes d’aquest agent semblaven treure dramatisme a les preguntes que feia el fiscal.

A continuació han declarat fins a cinc membres de la Guàrdia Urnaba de Badalona en relació als fets en el que va intervenir el regidor Jose Téllez per recuperar uns cartells que una patrulla havia requisat. Aquests agents formen part d’un segon grup, perquè el passat dia 2 ja havien declarat dos caporals. El primer que declara és el tercer caporal que va intervenir el passat 25 de setembre de 2018 en aquell incident. L’agent ha fet un relat dels fets que van passar aquell dia. Cal recordar que Jose Téllez va quedar absolt –just el dia anterior a la declaració dels primers agents municipals per aquest fet a principi del mes d’abril– dels delictes pels quals va ser acusat. Els altres quatre agents han estat cridats a declarar per les seves actuacions en la redacció de les diligències posteriors a aquest incident, però no han aportat cap dada nova d’interès.

Per acabar la sessió quedaven dos membres dels Mossos d’Esquadra destinats a la Comissaria de Granollers. Tots dos havien estat cridats per l’acusació particular, i el jutge Marchena ha hagut de renyar l’advocat de Vox per les preguntes que estava realitzant. Els testimonis han estat, si més no, una mica surrealistes. El primer a declarar ha estat l’agent 16646 que estava destinat a la comissaria de Granollers al servei del 112 i que ha explicat que només va haver d’actuar el dia 1-O en relació a una denúncia provocada per un conductor borratxo.

La segona declaració afectava la agent 17854 que estava destinada a un col·legi electoral a Granollers. Aquesta agent ha explicat que no van poder entrar al centre per la gran quantitat de gent que hi havia, que van demanar reforços d’ordre públic per poder-ho fer i que no en van rebre per part dels Mossos, però responent l’advocat Melero, tampoc de la Policia Nacional ni de la Guàrdia Civil. La agent ha explicat que un cop la getn va abandonar el centre, el van precintar “com deien les instruccions que tenien de fer-ho” durant tot el dia”. La agent també ha contestat Melero que no van rebre cap ordre en el sentit que havia de permetre la celebració del referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona