Política

Vergés es compromet a un nou model de transport sanitari a partir de 2021

La consellera de Salut defensa en el marc d’una interpel·lació al ple que es necessita “seguretat jurídica” per “recuperar o revertir” contractes

El Parlament també insta el Govern a reobrir la llei de barris i línies d’ajuts per a urbanitzacions

La consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha compromès aquest dijous a implementar un nou model de transport sanitari a partir del 2021. En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament del diputat de la CUP Vidal Aragonés, Vergés ha instat a acordar un nou sistema que satisfaci interessos “legítims” de totes les parts, i ha assegurat estar-se “interessant fins l’últim detall” per la gestió pública dels recorreguts, horaris i condicions laborals del sector del transport sanitari. Malgrat no ha detallat per quin model es decanta, si un públic o un privat, ha respost al diputat de la CUP que per recuperar contractes o revertir-los es necessita “seguretat jurídica”. “Ens hem d’assegurar que ho fem quan no ens guanyin als jutjats”, ha dit Vergés.

“Aquest model no serà perquè tampoc m’agrada a mi, serà diferent a partir de 2021”, ha dit Vergés. La consellera ha destacat la importància que el Departament disposi de tota la informació sobre les peticions del sistema, a través del programa ’Pandora’, i que no estiguin en mans de les empreses, per tal d’assolir aquest objectiu.

La CUP va presentar l’abril del 2016 una denúncia a la Fiscalia contra l’adjudicació de 7 lots del transport sanitari a la família Bonomi, a través de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) per indicis d’irregularitats en el concurs.

Reobrir la llei de barris i línies d’ajuts per a urbanitzacions

En la sessió d’avui dijous, el Parlament també ha instat el Govern a reobrir línies d’ajuts i subvencions per a la regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics. Es tracta d’una moció presentada pel grup PSC-Units que s’ha aprovat per unanimitat. D’altra banda, el text de la moció també demana a l’executiu català reobrir les convocatòries de la llei 2/2004 de millora de barris per “posar en marxa una política pública de rehabilitació energètica del parc d’habitatges que doni compliment a les prescripcions de la llei del canvi climàtic, recuperant com a mínim els nivells pressupostaris de l’any 2010”.

El text aprovat de la moció del grup PSC-Units també insta el Govern a recollir en la llei de Territori un nou règim jurídic que fixi els estàndards requerits a cada un dels sistemes urbanístics que “permetin i facin viable els costos d’urbanització per part dels propietaris i la mateixa urbanització”. La moció assegura que “la immensa majoria de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics són anomalies d’un temps passat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona