Política

Maria Àngels Olmedo

Alcaldable del PP a Figueres

“Nosaltres no aspirem a quedar-nos a l’oposició”

L’alcaldable del PP creu que han sabut fer valer el seu suport puntual a un govern en minoria

Veu inactivitat en els tres últims governs

Nascuda el 1958, Maria Àngels Olmedo encapçala per tercera vegada la candidatura del Partit Popular a Figueres. Aquest 2019 participa en els dos comicis consecutius: és cap de llista del PP per la demarcació de Girona al Senat i alcaldable a la capital de l’Empordà. És mare de cinc fills i professionalment s’ha dedicat a la venda i el comerç.

Repeteix com a alcaldable del Partit Popular a Figueres perquè considera que pot fer molta feina i que té el suport del partit. En aquest mandat Maria Àngels Olmedo assegura que han pogut tirar endavant moltes propostes perquè la feblesa d’un govern municipal en minoria els ha permès tenir incidència des de l’oposició.

Quin balanç fa de la seva activitat política en aquest mandat?
Sempre s’hauria pogut fer més, però tenim clar que hem treballat per a la ciutat, hem anteposat la ciutat a tot i crec que hem aconseguit força coses que es veuen i s’aniran veient en els pròxims mesos a la ciutat.
Com s’aconsegueix tirar endavant propostes des de l’oposició?
Sempre hem escoltat a tothom, vingui d’on vingui, a qualsevol pregunta que ens fa el ciutadà nosaltres hi donem resposta. Ens hem abstingut en els pressupostos municipals –un el vam aprovar; en els dos altres ens vam abstenir–, i fent això hem pogut fer arribar les nostres propostes i algunes ja s’han portat a terme. La pèrdua de majoria del govern, el trencament amb el PSC, tenir un govern tan feble, no ha anat bé per a la ciutat, però per altra banda això ha fet que poguéssim treballar una mica més des de l’oposició. Hem tingut més possibilitats de poder fer coses per a la ciutat perquè ens han necessitat. A l’oposició normalment no ens feien ni cas, quan tenien majoria absoluta no venien ni a picar a la nostra porta, tenien el pressupost assegurat. Ara, com que ens han necessitat, nosaltres des del Partit Popular hem sigut prou hàbils per fer-ho valer. Quan han volgut suport per al pressupost l’hem donat a canvi de coses que hem sabut aconseguir i se n’han fet moltes.
Alguns exemples del que consideren que han aconseguit?
Doncs el pàrquing del carrer Migdia, un terreny que era buit, que era de la Tresoreria; gràcies a la nostra intervenció i al fet que hi havia una partida de diners en el pressupost, s’ha pogut fer un conveni després d’unes negociacions que vàrem dur a terme nosaltres. Va ser llarg, però som insistents i treballadors; quan volem una cosa perquè creiem que és bona per a la ciutat, no parem. Amb això s’ha aconseguit un aparcament gratuït d’unes seixanta places. En l’aspecte dels esports hem treballat per l’estadi Albert Gurt; els accessos estaven molt malament, no s’hi podia passar. Gràcies a les nostres aportacions s’ha pogut arreglar i els figuerencs, com la gent que venen de fora, ho agraeixen. L’enllumenat també estava malament, hi ha hagut una partida de 200.000 euros per renovar-lo. També ha sigut un llarg recorregut però s’ha aconseguit. A la zona esportiva d’Horta Capallera hem aconseguit una partida de 85.000 euros per a obres que han de començar. En el pressupost també s’ha ampliat la Guàrdia Urbana amb deu agents; si no ho haguéssim aprovat no ho tindríem. Hi ha partits que fan propostes al Congrés o al Parlament sobre aquests temes, em sembla molt bé, les aprovem per unanimitat, tota ajuda és bona; però no en fem prou si no aprovem pressupostos i partides des de Figueres per complir la nostra part.
Què no ha fet bé el govern de Figueres en aquest mandat?
Només cal mirar com està la ciutat, és palès i tots els figuerencs ho veuen. A què es deu? Doncs al fet que durant molts mesos no s’ha fet res. Ja en època de Santi Vila es va vendre molt de fum, va deixar l’Ajuntament amb un dèficit impressionant i, a més, no es va fer res per a la ciutat. Va marxar, deixant clar que abans de la ciutat hi havia els seus interessos. Després va venir Marta Felip i tampoc es va fer res. D’acord que hi ha hagut crisi i que totes les ciutats ho han patit, però altres ciutats com Roses, Girona o Olot han continuat tirant endavant mentre nosaltres hem anat enrere. Vol dir que a Figueres qui ha gestionat la ciutat no ha sabut fer-ho. I Marta Felip també va marxar, però a més ho va allargar molt, i van tornar a passar sis o set mesos que han endarrerit moltes coses i ens tornem a trobar amb unes eleccions. Finalment, arriba el nou alcalde, Jordi Masquef, que ens diu que té un projecte per a la ciutat, però la veritat és que ell ja hi era amb Santi Vila, amb Marta Felip i ara ens faria creure que és a l’oposició; doncs no, vostè hi era i mai va dir res. Ha sigut còmplice i col·laborador de la situació en què es troba la ciutat ara.
Quines són les prioritats que posen per a aquesta campanya?
Per a nosaltres són molt importants els problemes d’incivisme, inseguretat, immigració, mobilitat... Tot està molt endarrerit, el problema del comerç, dels barris, com tenim els nostres carrers.
Quines són les expectatives, és bon moment per al PP?
Crec que no és gaire bon moment per a ningú perquè es presentaran molts partits i el vot estarà molt dividit. El que hem d’intentar és que no sigui l’abstenció que guanyi. Evidentment, treballem per aconseguir el màxim, ja es veurà. Amb les eleccions municipals no aspirem a quedar-nos a l’oposició. Si hem sigut capaços de tirar endavant totes aquestes coses per a la ciutat (en tenim moltes en el pressupost del 2019), això vol dir que coneixem de primera mà les necessitats dels figuerencs. Jo treballo perquè crec que també podem liderar aquest govern, tenim experiència i això fa que ens sentim capaços de liderar un projecte de deu anys per a Figueres. Som valents.
La problemàtica nacional hi influirà?
En principi cal votar la persona, en clau municipal, i que la gent valori la nostra tasca. Però tot es barreja per la situació que estem vivint. Per a nosaltres la ciutat és el primer, però sempre defensant amb fermesa la unitat i l’ordenament jurídic.
També és candidata al Senat, es poden fer dues campanyes?
Són dues campanyes, una al darrere de l’altra. Nosaltres esperem que el president sigui Pablo Casado el 28 d’abril, i després ens dedicarem a les municipals i això es pot fer perfectament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona