Política

Manel Escobar

Alcaldable del PP a Roses

“Si guanyem tornaran els correbous a Roses”

L’alcaldable del PP veu inacció del govern municipal

Recalca que a Roses el vot constitucionalista supera el vot independentista

Forma part del consistori de Roses des del 1999 i amb aquestes eleccions municipals del 2019 serà la tercera vegada que encapçala la candidatura del PP. Nascut el 1967 a Roses –“Soc autòcton”, recalca–, Manel Escobar és director financer d’una empresa del sector petrolier.

Després d’haver format part dels governs rosincs en dos mandats anteriors (primer amb el PSC i després amb CiU), Manel Escobar i el PP –amb dos representants en el ple– han passat aquests últims quatre anys a l’oposició.

Quin balanç fa de l’acció política del PP en aquest mandat a Roses?
Ha sigut un mandat una mica atípic pel fet que hem tingut un govern en minoria que s’ha vist obligat a pactar amb els partits de l’oposició. D’aquesta situació al nostre grup ens n’hem beneficiat indirectament, perquè quan han hagut d’aprovar part del pressupost o de les ordenances, les propostes que nosaltres hem presentat s’han acceptat. En aquest sentit és positiu perquè part del nostre programa s’ha vist reflectit tot i no governar.
Alguns exemples concrets?
Doncs les càmeres de seguretat que s’han instal·lat a part de la vila de Roses, o la coberta a l’estadi gran de futbol, que s’ha hagut de canviar i fer nova perquè estava molt malmesa. Una altra cosa que podem celebrar és que tornarem a tenir la fira andalusa, com s’havia anat celebrant cada any; també tot el tema d’ajudes de cara al jove empresari, que seran realitat aviat, i moltes coses més que hem pogut negociar amb l’equip de govern.
I propostes que no heu aconseguit?
Hi ha coses que hem demanat i que no han estat concedides, com ara tot el tema de les bonificacions de segons quines taxes per les activitats que es fan durant tot l’any; consideràvem que eren necessàries i l’equip de govern no les ha acceptat. Tampoc ha estat possible desencallar el tema de l’edifici de la Telefónica; han estat quatre anys predicant, han anat dient que sí, però res de res. Encara tenim aquell edifici al mig de la Rambla i ja hauríem d’estar treballant per treure’ns-el de sobre.
El PP a Roses torna a ser a l’oposició després d’haver estat partit de govern.
La diferència és que al govern es té més responsabilitat. Hem governat del 2007 al 2011 amb el PSC i del 2011 al 2015 amb Convergència. Em vaig encarregar de l’àrea econòmica des del 2007 i vàrem demostrar de quina manera es poden quadrar els pressupostos i les ordenances sense que l’Ajuntament s’hagi d’endeutar. Vam aconseguir que part de les inversions i serveis es poguessin aconseguir amb l’estalvi que feia l’Ajuntament anualment. Aquest és un model únic i exclusiu del Partit Popular –i de Manel Escobar– que vam implantar a l’Ajuntament de Roses. Miri si va ser bo, aquest model, que en el dia d’avui l’actual equip de govern el continua fent igual. Molta gent preguntaria com pots donar aquests serveis sense gastar més. Doncs és possible, si hi ha optimització dels recursos. Si ho fas bé, els números quadren.
És el context nacional el que ha fet que tornin a l’oposició?
És així. Si no hi ha hagut entesa en el mandat 2015-2019 és perquè –ja a partir del 2012– es va trencar tot el sistema de Convergència i Unió; era un partit nacionalista català, defensant els interessos de Catalunya dintre del context d’Espanya, i això a mi em sembla perfecte. Quan van fer el pas a l’independentisme, al separatisme, i tot el que ha comportat això, evidentment nosaltres ja no hi estem, en això. Ho han volgut així. Ara veurem quin serà el resultat d’aquestes eleccions. Espero que la gent de Roses recordi tot el que han fet durant aquests quatre anys, les mocions que han arribat a presentar, quan el que hauria de fer un govern és governar per a tot el municipi i no només per a una part, com han fet.
Què retrauria a la gestió de Roses?
La veritat és que aquests quatre anys, pragmàticament, sobre el paper, no han fet res. Quin projecte important? A part de cedir un terreny per fer-hi un tanatori, que és una iniciativa privada, res més. En canvi, en els governs del 2007 i el 2011 es va veure reflectida una acció important i de canvi en el municipi. Ara no és així.
Quins projectes porta el PP per al proper mandat?
En tenim molts, però n’hi ha un que és una prioritat i que encara no existeix com a projecte, que és tenir un pàrquing a l’entrada de Roses. Un aparcament soterrat, però no només això... El que ens agradaria i que hem vist en altres municipis que són com Roses, és a dir que tenen platja, una carretera i la vila: és possible plantejar un projecte amb un gran carrer subterrani, amb pàrquing a banda i banda, i que tota la primera línia de mar sigui per a vianants. Això seria fantàstic, tenim exemples com Cambrils i Vinaròs que cal seguir; si ells ho han fet, també podríem fer-ho. Això seria un projecte ambiciós, però abans de poder fer l’obra primer cal fer un projecte, i tampoc el tenen ni l’han fet.
Quines coses més destacaria del seu programa?
Una cosa que vull deixar clara: si el PP torna a governar tornaran les vaquilles de Roses. És una altra de les coses que aquest equip es va carregar en aquest mandat. Si guanyem i tenim la possibilitat de governar, anul·larem la moció que van aprovar en aquest mandat i tornarem a tenir correbous per la festa major.
Creu en alternatives de govern a Roses?
Si la gent va a votar, la mateixa gent que va anar a votar en les passades autonòmiques, en les quals a Roses van sortir més vots constitucionalistes que no pas independentistes, hi haurà canvi. Si la gent es queda a casa no hi haurà canvi. Ho vam veure amb les autonòmiques: a Roses, en concret, el vot constitucionalista és superior al vot independentista.
Els dos regidors actuals del grup repetiu en la candidatura?
Sí, amb el company Àngel Tarrero anem junts des del 2007 i no hi ha motius per canviar, és la meva persona de confiança en el partit. Ens tornem a presentar amb moltes ganes, molta empenta, a quatre anys vista, i creiem que és possible. Anem en aquesta campanya amb un lema que és molt clar i que diu “Apostem pel canvi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona