Política

Sánchez creu que té “a tocar” una majoria estable per formar govern “amb tranquil·litat”

El candidat a la presidència del govern espanyol pel PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamat una majoria “estable” per poder governar amb tranquil·litat, i ha considerat que els PSOE la té “a tocar”. No ha rebutjat, això sí, “parlar amb tothom”, tot i que sempre “dins la Constitució”.

També ha parlat de Vox, de qui ha dit que no aporta res de nou al panorama polític estatal perquè “Blas Piñar ja era al principi de la democràcia”. Sánchez ha considerat que PP i Ciutadans “s’equivoquen”, perquè en lloc de “moderar” el discurs de l’extrema dreta “Vox els radicalitza”.

En un acte de campanya a Tenerife Sánchez ha tornat a advertir que si “la dreta amb tres sigles” suma farà “el mateix que ha fet a Andalusia”.

A banda, ha advertit que si torna la dreta, hi ha un “triple risc”, la corrupció, la desigualtat i la confrontació territorial. Per això ha apel·lat a votar l’única “proposta sensata”, que és la que, segons ha dit, proposa el seu partit.

Pedro Sánchez, que ha assegurat que “la bona gent no roba, no insulta, no menteix i no espia”, també ha volgut desmuntar l’argument dels partits de dretes segons el qual ha governat sotmès als dictats dels independentistes.

“Vam presentar una moció de censura i els independentistes hi van votar a favor. Vol dir que si no ho haguessin fet Mariano Rajoy seguiria governant en connivència amb els independentistes?”, s’ha preguntat.

I en el marc del debat del nacionalisme espanyol, Sánchez ha alertat que si bé les dretes diuen que ser patriota “és dir ’visca Espanya’”, per als socialistes, més aviat és “treballar perquè aquest país sigui cada dia millor”.

Finalment, el líder socialista ha dedicat bona part del seu discurs a desgranar els progressos socials que s’han fet en deu mesos de govern. Però ha admès que els han quedat “coses al tinter”. Una d’elles, i davant les propostes que qüestionen el sistema públic de pensions, és reformar la constitució per blindar aquest subsidi.

Batet, sobre Aznar: “Va marxar mentint i ha tornat crispant”

La cap de llista del PSC per Barcelona al 28-A, Meritxell Batet, ha afirmat que l’expresident del govern espanyol, José María Aznar, “va marxar mentint i ha tornat crispant”. Des de Lleida, on s’ha fotografiat amb la candidatura de la demarcació, ha carregat contra Aznar l’endemà que intervingués en un acte de la candidata Cayetana Álvarez de Toledo, quan feia més de 15 anys que no protagonitzava cap míting polític a Catalunya. Així, Batet ha distingit el projecte socialista, que explica les propostes sense “insultar ningú ni tenir actes d’intolerància”, del dels populars. “Mai hi ha propostes ni polítiques, només hi ha insults”, els ha retret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona