Política

Turull intervé per primer cop en un míting des de Soto del Real i demana omplir les urnes “d’unitat”

Molt emocionat, el cap de llista de JxCat per Lleida reclama enviar un missatge clar que reforci la legitimitat de l’1-O

L’exconseller veu les eleccions espanyoles com una “gran oportunitat” que es juga “al terreny de les urnes”

Primera aparició en directe de Jordi Turull en la campanya del 28-A. El cap de llista de JxCat per Lleida, Jordi Turull, pres a Soto del Real, ha intervingut aquest dissabte per via telemàtica en un míting a la Seu d’Urgell, on ha cridat a omplir les urnes per donar un missatge de “unitat” sobiranista, sense apostar per “el mal menor”.

En la seva primera intervenció a través de videoconferència des de la presó, després de rebre in extremis aquest matí l’autorització de la Junta Electoral Central, Turull, visiblement emocionat, ha demanat no perdre “l’oportunitat” que suposa el 28 d’abril per seguir defensant “a la una” la “dignitat” de Catalunya i intentar solucionar el conflicte català a través del “diàleg”.

“Si les generacions que ens han precedit cadascú hagués anat pel seu compte, hagués caigut en la resignació o hagués apostat pel mal menor, ara jo no parlaria aquesta llengua que parlo - el català- ni tindríem el 131è president de la Generalitat, perquè ens haurien esborrat”, ha advertit.

Després d’uns moments d’incertesa per si arribava a temps la connexió des de Soto del Real, les paraules de Turull s’han pogut escoltar en el míting de JxCat al parc del Cadí de la Seu d’Urgell, en el que també han intervingut la seva dona, Blanca Bragulat, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la número dos per Barcelona, Laura Borràs.

Turull, que ha expressat el seu agraïment per les mostres de suport des que està a la presó, ha subratllat que la història posa “a prova” el sobiranisme i, en aquest “moment transcendent, delicat i greu”, ha demanat aprofitar la “oportunitat” del 28-A.

“Omplint les urnes podem enviar un missatge clar d’unitat a l’Estat i al món”, de “legitimitat” de l’1-O i de què la solució a Catalunya ha de ser abordada “des del diàleg i la política” i ha de ser “confirmada a les urnes, i en cap cas als tribunals, les presons o amb retallada de drets fonamentals”.

En aquest context, ha apel·lat al sobiranisme a no “distreure’s” en càlculs d’allò que es podrà fer o no “l’endemà del 28-A” amb els pactes d’investidura, i a concentrar-se en donar un missatge “d’unitat i transversalitat” el dia de les eleccions.

Turull ha remarcat en aquest sentit que l’independentisme ha de tenir la “màxima força” en aquestes eleccions per “culminar” allò que va començar l’1-O. En plena competició amb ERC pels vots independentistes, l’exconseller ha defensat que JxCat respon al “esperit d’unitat” i “d’anar a la una”, i que no té en el seu “diccionari polític” la paraula “resignació”.

Turull ha dit que JxCat anirà a Madrid “amb el mandat de l’1 d’octubre” i amb voluntat de superar els “constants embats de l’Estat”. “Hem superat moments molt difícils perquè hem anat a la una” i posant “pel davant la dignitat del país”, ha subratllat Turull, que ha llançat un missatge d’optimisme: “Tot sembla impossible fins que es fa possible”.

Així, Turull ha insistit que el 28-A és una “gran oportunitat” que es juga “al terreny de les urnes”, i ha reiterat que cal enviar un missatge a l’Estat i al món que, omplint les urnes de vots independentistes, es constatarà la “determinació” de Catalunya per ser lliure.

La dona de Turull, Blanca Bragulat, ha recordat que van empresonar el candidat enmig de la seva investidura i ha assegurat que després alguns diputats que hi van votar en contra se’n van penedir: “Ara no hi haurà segona volta”, ha advertit, instant la ciutadania a votar JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona