Política

28-A

Jordi Sànchez avisa Pedro Sánchez que “tindrà davant” JxCat per demanar el referèndum perquè la seva paraula “no es ven”

El cap de llista adverteix que ningú pot pensar que facilitarà que Vox arribi a la Moncloa, en una roda de premsa a l’ACN des de Soto del Real

El cap de llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Jordi Sànchez, ha avisat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que “tindrà davant” la formació independentista per demanar el referèndum: “La nostra paraula no es ven i no es canvia”, ha remarcat durant la roda de premsa d’aquest diumenge al matí a l’ACN, en videoconferència en directe des de la presó de Soto del Real.

Sànchez també ha advertit que ningú pot pensar que JxCat facilitarà que Vox arribi a la Moncloa. A més, l’expresident de l’ANC ha asseverat que el debat sobre el referèndum no ha de girar entorn de l’eix temporal: “No quedarem atrapats en una data concreta, el que hem de fer és desbloquejar la situació”.

El cap de llista de JxCat ha asseverat que “no s’ha guanyat mai cap batalla en un únic combat”, i ha insistit que JxCat és la “garantia” que, d’una banda, el PSOE no tingui les “mans lliures” per aplicar el 155, i que de l’altra l’extrema dreta no pugui governar: “Que ningú pensi podem facilitar que Vox arribi al govern”, ha remarcat el candidat, que ha reiterat la importància que la gent que va anar a votar l’1-O i el 21-D torni a les urnes aquest 28-A i que aposti per JxCat.

Sànchez ha constatat les “ganes” de construir diàleg, i ha subratllat que JxCat estarà “al davant” del líder del PSOE per demanar el referèndum: “La nostra paraula no es ven, no es canvia, ens devem als electors”.

A partir d’aquí, el cap de llista empresonat ha manifestat que el debat sobre l’autodeterminació no ha de ser quin dia i quin mes s’ha de fer el referèndum, sinó que el que cal fer és “desbloquejar la situació” i no quedar “atrapats” en cap data concreta. És més, Sànchez ha apuntat que l’objectiu no és imaginar què passarà a partir del 28 d’abril, sinó com el dia de les eleccions s’aconsegueix una “gran mobilització”.

El número u de JxCat a la candidatura del Congrés ha afegit que la pregunta “rellevant” que cal fer a Sánchez és si està “disposat” a sacrificar el govern, l’estabilitat i la democràcia espanyola per evitar que els catalans puguin votar.

A més, Sànchez ha recalcat que si es vol ajudar els presos cal votar les formacions amb líders a Soto del Real a les seves llistes i, en especial, JxCat: “Serem la vostra veu, ens comprometem, però vosaltres ens heu de donar la força, i en democràcia la força és el vot”.

Entesa sobiranista

D’altra banda, Sànchez ha concretat els quatre elements que demanarà JxCat al sobiranisme després del 28-A: el referèndum i l’exercici de l’autodeterminació; la defensa de la llengua, els mitjans públics i l’ensenyament; les polítiques de progrés; i acabar amb el retrocés de les llibertats.

El cap de llista de JxCat ha subratllat que cal unitat d’acció en aquests aspectes i ha interpel·lat ERC, els comuns i la part més sobiranista del PSC.

“Mai tornaré a tenir una veu tan bonica com la teva ni unes conviccions tan fortes”

“Et vull agrair Laura que siguis la meva veu, mai tornaré a tenir una veu tan bonica com la teva ni unes conviccions tan fortes”. Així s’ha acomiadat el cap de llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Jordi Sànchez, de la seva número dos, Laura Borràs, un cop ha finalitzat la roda de premsa que ha ofert l’ACN, aquest diumenge al matí, en directe per videoconferència des de Soto del Real.

Sànchez ha assegurat a Borràs que es retrobaran a partir del 28-A al Congrés per fer “real” l’exercici de l’autodeterminació. Una cinquantena de periodistes de mitjans catalans, espanyols i internacionals s’han acreditat per aquesta roda de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona