Política

Jordi Sànchez demana perseverar pel referèndum

Reclama el vot per a JxCat per ser forts després del 28-A a Madrid

Diu que la unitat d’acció “arribarà” i assegura que hi ha voluntat d’entesa entre el president Puigdemont i Junqueras

En la mitja hora justa que la Junta Electoral Central va autoritzar per fer una nova roda de premsa del cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per Barcelona, Jordi Sànchez, pres polític a Soto del Real, el candidat va avisar el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que “tindrà al davant” la formació per demanar el referèndum: “La nostra paraula no es ven i no es canvia”, va remarcar en la roda de premsa d’ahir al matí a l’ACN, en una videoconferència que es va poder seguir en directe des de la presó.

Sànchez també va advertir que ningú pot pensar que JxCat facilitarà que Vox arribi a La Moncloa i va recordar que les forces d’extrema dreta tampoc sumen: “No hi ha en aquests moments cap justificació per exercir el vot de la por. La dreta i l’extrema dreta no tenen possibilitats reals d’arribar al govern. El que cal és que la gent voti, a consciència, les opcions sobiranistes”, va demanar. De fet, Sànchez va fer una crida a votar massivament. “Hem d’anar a votar. Si el 28-A no omplim les urnes de vots, poca cosa farem i hem de ser molt forts. Juguem en clau democràtica”, va dir.

A més, l’expresident de l’ANC va recordar que el debat sobre el referèndum no ha de girar entorn de l’eix temporal: “No quedarem atrapats en una data concreta, el que hem de fer és desbloquejar la situació”, va insistir.

Sànchez va asseverar a preguntes dels periodistes que “no s’ha guanyat mai cap batalla en un únic combat”, i va insistir que JxCat és la “garantia” que, d’una banda, el PSOE no tingui les “mans lliures” per aplicar el 155, i que, de l’altra, l’extrema dreta no pugui governar: “Que ningú pensi que podem facilitar que Vox arribi al govern”, va remarcar. “Si ens voleu ajudar, voteu Junts per Catalunya, que és la manera que nosaltres tenim de recuperar la llibertat, per poder negociar”, va dir.

Sànchez va constatar les “ganes” de construir diàleg, i va subratllar que JxCat estarà “al davant” del líder del PSOE per demanar el referèndum. És més, Sànchez va indicar que l’objectiu no és imaginar què passarà a partir del 28 d’abril, sinó veure com el dia de les eleccions s’aconsegueix una “gran mobilització”.

El número 1 de JxCat a la candidatura del Congrés hi va afegir que la pregunta “rellevant” que cal fer a Sánchez és si està “disposat” a sacrificar el govern, l’estabilitat i la democràcia espanyola per evitar que els catalans puguin votar. A més, Sànchez va recalcar que, si es vol ajudar els presos, cal votar les formacions amb líders a Soto del Real a les seves llistes i, en especial, JxCat: “Serem la vostra veu, ens comprometem, però vosaltres ens heu de donar la força, i en democràcia la força és el vot.”

Sànchez va concretar els quatre elements que demanarà JxCat al sobiranisme després del 28-A: el referèndum i l’exercici de l’autodeterminació; la defensa de la llengua, els mitjans públics i l’ensenyament; les polítiques de progrés, i posar fi al retrocés de les llibertats. El cap de llista de JxCat va subratllar que cal unitat d’acció en aquests aspectes i va interpel·lar ERC, els comuns i la part més sobiranista del PSC. “L’aposta ha de ser pel país”, va dir. “Aquesta és la unitat que hem de saber construir. La necessitat d’avançar i les possibilitats de guanyar són més grans que si anem per separat. La unitat arribarà i nosaltres en som llavor”, va assegurar.

LES FRASES

Hem d’anar a votar. Si el 28-A no omplim les urnes de vots, poca cosa farem i hem de ser molt forts. Juguem en clau democràtica
Serem la vostra veu, però ens heu de donar força, i en democràcia la força és el vot
Jordi Sànchez
Candidat de JXCAt al congrés dels diputats
La unitat arribarà i nosaltres en som llavor. Les possibilitats de guanyar són més grans que si anem per separat

Rull: “Ni renunciarem ni demanarem perdó” per l’1-O

L’exconseller Josep Rull, pres polític a Soto del Real i cap de llista de Junts per Catalunya per Tarragona, va advertir ahir el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, i els candidats del PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera: “Ni renunciarem ni demanarem perdó” per l’1-O.

Rull va intervenir ahir per primera vegada en un acte de campanya des de la presó de Madrid en una videoconferència que es va poder seguir a la sala Santa Llúcia de Reus.

Davant d’un públic que el va rebre dempeus quan va aparèixer per la pantalla, segons recollia la crònica de l’agència Efe, Rull va voler dedicar les primeres paraules a donar les gràcies pel suport rebut. L’exconseller va reivindicar el referèndum de l’1 d’octubre i va llançar un missatge clar als líders del PSOE, el PP i Ciutadans: “Ens dirigim serenament a Pedro Sánchez, Pablo Casado i Albert Rivera, de manera solemne i clara: no renunciarem a l’1-O, no demanarem mai perdó per l’1-O, que és patrimoni del poble de Catalunya”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona