Política

David Fernàndez destaca l’actitud “pacífica i no violenta” dels concentrats a l’exterior de la seu de la CUP el 20-S

L’exdiputat denuncia l’actuació policial “arbitrària i antijurídica”

El cupaire respon a l’acusació popular “per imperatiu legal” i carrega contra qualsevol forma de feixisme

L’exdiputat de la CUP David Fernàndez ha assegurat que les prop de 4.000 persones que el 20-S es van aplegar a l’exterior de la seu de la formació independentista al carrer Casp de Barcelona van mantenir en tot moment una actitud “deliberadament pacífica i determinadament no violenta”.

En la seva declaració com a testimoni al judici de l’1-O, Fernàndez ha criticat que hi hagués un “setge policial” durant vuit hores a un partit polític sense cap mandat judicial i que la policia s’endugués “propaganda del partit”, com 40 barrets o material d’una campanya contra la privatització de l’aigua. “És la situació més arbitrària, antijurídica i anòmala que he viscut mai com a representant polític”, ha denunciat.

A preguntes del lletrat Benet Salellas, ha explicat que ell i altres militants van fer un passadís tant per allunyar els cotxes de la Policía Nacional espanyola com també perquè un comandament policial pogués acostar-se a la seu per comprovar que no hi havia cap agent dins de la seu.

Pel que fa al referèndum, Fernàndez ha reivindicat que l’1-O va “desobeir a consciència”, com també va fer-ho el 9-N. “Si l’autodeterminació és delicte, em declaro culpable i reincident fins que no sigui un delicte, sinó un dret democràtic”, ha proclamat.

“Per imperatiu legal”

Fernández ha testificat a petició de la defensa d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En el moment de respondre a l’acusació popular exercida per Vox, Fernàndez ha preguntat si interrompre la seva declaració en aquell moment per no respondre a l’extrema dreta invalidaria el seu testimoni anterior. El president de la sala, Manuel Marchena, li ha recordat la seva obligació de respondre a les preguntes de totes les parts i l’exdiputat ha optat per fer-ho sota la fórmula “per imperatiu legal” i ha afegit que tenia l’“imperatiu moral de denunciar la crueltat de qualsevol forma roí i mesquina de feixisme”.

Desobediència civil

Abans de Fernàndez ha comparegut al Suprem el diputat d’ERC Ruben Wagensberg, qua ha defensat el dret a la desobediència civil a la resolució judicial per impedir l’1-O. “Quan una resolució es considera injusta, entra la desobediència civil”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona