Política

Rufián: “El front PSOE-Cs, si pot, aplicarà el 155”

El número 2 d’ERC al Congrés per Barcelona va participar a l’acte final de la campanya a Girona, on va apel·lar al vot dels socialistes catalanistes

Montse Bassa: “He convertit la ràbia en energia”

“Estic convençut que em jutgen per les meves idees, no pels meus fets. Votar no és un delicte i, en canvi, impedir-ho per la força sí.” Aquestes frases, expressades per Oriol Junqueras al Suprem, van ser projectades ahir a l’acte de final de campanya d’ERC a les comarques gironines, on la seva visualització va arrencar el primer gran aplaudiment dels assistents. Des del centre cultural La Mercè de la capital gironina, el número 2 dels republicans en la candidatura al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián, va recordar que el 28-A “és una cita amb la història”: “Ens juguem moltes coses. Hem d’omplir les urnes de veritats i, des de l’ajuntament més petit del país fins a la institució més gran, hem de plantar cara a la salvatjada que hi hagi nou demòcrates a la presó per un referèndum.”

“Ens enfrontem a dos fronts, a una dicotomia”, va subratllar Rufián. “Un és el del PP, Ciutadans i Vox. És un front irreal, que no suma. En canvi, n’hi ha un altre que pot ser real, que és el del PSOE i Ciutadans, que és tan nociu o més que el primer.” Hi va afegir que la unió “PSOE-Cs és la del feixisme cool i que, si pot, aquest front aplicarà el 155”: “Si el republicanisme català és fort, això no passarà. ERC és l’únic obstacle.” D’altra banda, va llançar dos missatges. Un “a la direcció del PSOE i al mal anomenat PSC”: “Dormiu bé i teniu la consciència tranquil·la després de no moure ni un dit per l’alliberament dels nostres companys a la presó? Si teniu moral, la resposta és que no.” I, tot seguit, Rufián va adreçar el segon missatge “a la bona gent”: “Ens dirigim al socialisme catalanisme que queda i que vota el PSC, que havia tingut unes sigles glorioses. Els que encara pensen a donar suport als socialistes, els dic que, si comparteixen els valors de la democràcia, de la justícia social i de l’antifeixisme, és que són dels nostres!”

Durant l’acte, la candidata d’ERC al Congrés per Girona, Montse Bassa, va explicar que va decidir encapçalar la llista per la seva germana Dolors i per la resta de presos polítics i exiliats, per l’activisme de la gent i per totes aquelles persones que l’han acompanyada “hores, hores i hores” a la presó del Puig de les Basses: “Vaig convertir la ràbia que sentia en energia positiva. Em vaig adonar que les llàgrimes no els traurien de la presó, que no volem anar de victimisme. Hem de lluitar contra la repressió espanyola i treballar per la independència de Catalunya. La meva germana em va requerir durant la campanya que no perdés ni una hora a anar-la a veure, sinó que treballés per tal de sortir a guanyar, a guanyar i a guanyar.”

Omplir de groc i lila

El vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, va demanar tenyir diumenge les urnes de groc i lila i va tenir unes paraules d’agraïment vers el diputat Joan Olòriz per la feina feta al Congrés. L’alcaldable d’ERC per la ciutat de Barcelona a les municipals, Ernest Maragall, va remarcar que Dolors Bassa “representa la llibertat, per la qual ella ha treballat amb tanta brillantor”. Paral·lelament, la senadora Mirella Cortès va assenyalar que “no s’ha de perdre de vista que el PSOE també forma part del bloc del 155”. Just abans es va projectar un missatge de l’alcaldable d’ERC a la ciutat de Girona, Quim Ayats, que ahir va haver de declarar al Suprem com a testimoni. Va dir que “l’independentisme ha de guanyar les eleccions de forma clara i contundent, omplint les urnes de democràcia, d’igualtat i de República”.

Rovira demana “el vot feminista”

ò.p.j

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va demanar al matí “el vot feminista” i va apostar per la incorporació de dones “a l’espai polític i a la presa de decisions”. “Fa falta aquesta visió de gènere”, va afirmar, per lluitar contra la violència masclista, l’escletxa salarial i la mirada patriarcal, mentre reivindicava les figures de Carme Forcadell i Dolors Bassa. Rovira ho va dir en la seva segona aparició en campanya, en un acte a la biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona amb altres candidates. La número 3 al Congrés, Carolina Telechea, va destacar el compromís d’ERC de “feminitzar partit i llistes” i va recordar que presenten 5.425 candidates a les municipals i que les dones són majoria als municipis majors de 3.000 habitants. ERC també confia a doblar la cinquantena d’alcaldesses actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona