Política

Casado obre la porta a governar amb Vox: “Tindran la influència que ells vulguin”

El líder dels populars diu que Rivera té una “estratègia errònia” de confrontació amb el PP

Sosté que ell és l’únic que té “legitimitat” per demanar “unir el vot” entorn el seu partit

El president del PP, Pablo Casado, ha obert la porta a governar amb Vox després del 28-A. “Al final Vox i Ciutadans, tinguin 10 escons o en tinguin 40, tindran la influència que ells vulguin per entrar en el govern o per decidir la investidura o la legislatura”, ha dit aquest divendres al matí en una entrevista a ‘EsRadio’. Casado ha dit que vol repetir els acords que van assolir a Andalusia i ha assegurat: “Jo no em penedeixo de la foto de Colón”. “Parlaré amb Cs i revalidarem l’acord amb Vox, si fa falta, els tres partits”, ha dit. Casado ha argumentat que l’única opció perquè sumin les dretes és que el PP encapçali el pacte. “Cs i Vox ja han dit que no es donaran suport mútuament. No es parlen”, ha avisat, i ha insistit que cal sumar amb el PP al capdavant per superar el PSOE. Segons Casado, manté l’expectativa de no baixar dels 100 escons.

Casado ha argumentat que el PP ha demostrat la seva “responsabilitat” perquè va intentar arribar a pactes previs a les eleccions amb Vox al Congrés dels Diputats i amb Cs al Senat. “Em van contestar que no”, ha lamentat. Per això, Casado ha argumentat que ell és l’únic que té “legitimitat” per demanar “unir el vot” entorn el seu partit.

“Estratègia errònia” de Rivera, segons Casado

Casado ha afirmat que el líder de Cs, Albert Rivera, té una “estratègia errònia” de confrontació amb els populars. “No s’equivoqui d’adversari”, ha demanat. El líder del PP ha assegurat que cap exvotant del PP té motius per apostar per Vox en lloc dels populars: “Pot estar reconciliat amb el seu partit”, ha assegurat, i ha reivindicat “l’experiència i la gestió econòmica” del PP.

El líder del PP també ha avisat que si PSOE i Cs sumen, Rivera tornarà a donar-li suport. “I a sobre em demanarien que m’abstingui”, ha reblat. “Jo no donaré suport a Pedro Sánchez”, ha afirmat. “Actualment és invotable”, ha dit. En relació als indecisos, Casado ha dit que “està tot obert” i creu que la gent ja no retreu al PP coses que hagin fet: “Tinc un projecte que pot subscriure l’Espanya dels balcons”, ha dit.

“Pedro Sánchez està inhabilitat per seguir a la presidència del govern espanyol”, ha dit. “Hem de ser generosos, jo ho vaig ser abans de les eleccions”, ha dit, “igual que ho hem fet a Navarra i a Astúries”, on es presenten en coalició amb altres forces. Per això, Casado ha afirmat que Cs i Vox no el poden criticar quan demana “unir el vot”.

Sobre Catalunya, Casado ha promès mà dura amb l’aplicació del 155, la prohibició dels indults a condemnats per rebel·lió i sedició i penalitzar la convocatòria d’un referèndum il·legal amb penes de presó. “Hem de posar ordre a Catalunya. És un estat d’excepció”, ha afirmat. rat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona