Política

Calvet creu que la postura de la fiscalia evidencia “l’arbitrarietat i la politització de la JEC”

El conseller de Territori avisa que si el jutjat contenciós no dona la raó als candidats de JxCat recorreran “al TC i a instàncies superiors”

Unes 300 persones es manifesten a Tarragona contra el veto als tres exiliats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que la postura de la Fiscalia Provincial de Madrid, favorable a què Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí puguin presentar-se a les europees, posa en evidència “l’arbitrarietat i la politització” de la Junta Electoral Central (JEC).

El conseller ha celebrat la valoració del ministeri públic en relació al recurs de JxCat, però ha insistit que això no els “dona la victòria” perquè el jutjat contenciós encara ha d’emetre un dictamen definitiu.

Segons Calvet, si el jutjat “continua sense admetre l’equivocació de la JEC” i no permet que els candidats es puguin presentar, recorreran “al Tribunal Constitucional i a instàncies superiors”.

El conseller ha advertit que en aquest procés estan en joc les llibertats dels candidats, però també les de “tots i cadascun dels ciutadans del país”. De fet, la Fiscalia ha considerat que el veto de la JEC vulnera els drets fonamentals de sufragi passiu dels tres dirigents independentistes.

Calvet ha recordat que una part de la JEC la formen “magistrats que estan jutjant els presos polítics” i ha subratllat que, fins i tot “estructures d’Estat” com la fiscalia ja posen en qüestió la “clara arbitrarietat i vulneració de drets”.

El dirigent de JxCat ha demanat celeritat a la justícia perquè està “interferint” en el procés electoral. “La JEC s’ha passat de frenada i ha intentat interferir en procés democràtic apartant el president Puigdemont i, com més aviat rectifiquin, més aviat deixaran de fer el ridícul davant del món”, ha assegurat.

El titular de Territori ha participat a la concentració que s’ha fet aquest divendres a la tarda davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per protestar precisament contra el veto de la JEC a Puigdemont, Comín i Ponsatí, i que ha mobilitzat unes 300 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona