Política

Lourdes Fuentes

Alcaldable d'ERC a Santa Cristina

“Cal seguir amb el nou POUM parlant amb tothom”

Treballa de farmacèutica i fa 42 anys que viu a Santa Cristina. En el mandat passat va entrar com a regidora i va dirigir les àrees d’Acció Social, Sanitat, Punt d’Igualtat, Banc d’aliments i Regidoria de la Dona. Es presenta per primer cop com a al aldable.

Es presenta després de superar unes primàries i relleva l’actual alcalde, Xavier Salta, que va renunciar a ser cap de llista.

Com afronta el repte?
Després de quatre anys al govern, tinc la idea molt clara de quines coses cal acabar i què cal fer d’una manera diferent. Per això ho afronto amb molta il·lusió.
Com valora aquest mandat de canvi, després d’una etapa CiU-PP? Com ha funcionat el pacte amb el PSC i Guanyarem?
En general ha anat bé, però el cert és que ara al final, amb les eleccions tan properes, hi ha més rebombori. Però bé, hem pogut tirar endavant projectes previstos com la biblioteca o la revisió del POUM. I tenim ganes de seguir treballant.
Es presenten tres llistes independentistes. Ho veu positiu o negatiu?
Des del meu punt de vista dispersa el vot. Però bé, estem treballant molt perquè el que volem és guanyar.
Com valora els treballs amb el POUM? L’actual ha generat sentències contràries i ara s’aposta per reduir el creixement urbanístic.
L’antic està fet en un temps en què semblava que tindríem molta població. Però ara la realitat s’imposa i la línia que hem de seguir és aquesta. Hem de concretar què es pot fer i què no, però a poc a poc, parlant amb tothom i evitant tants problemes com amb l’antic.
Quines prioritats es marquen?
Volem continuar treballant per la ciutadania, especialment per qui més ho necessita. Volem preservar els espais naturals i desenvolupar el pla de la zona esportiva, per fases. També cal afrontar el tema de l’habitatge per a la gent jove. I, per descomptat, finalitzar el POUM
La riquesa en espais naturals, com s’ha d’aprofitar turísticament?
La nostra candidatura ho té com una prioritat. La natura és el potencial de Santa Cristina i hi treballarem en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia