Política

Buch recorda a Colau tot el que Mossos fa a Barcelona

El conseller confia que les crítiques de l’alcaldessa siguin per desconeixement i no una estratègia electoral

El titular d’Interior destaca que els darrers mesos s’han tancat prop de 150 narcopisos a Ciutat Vella en col·laboració amb la Guàrdia Urbana

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha respost a les crítiques sobre la suposada deixadesa del govern en matèria de seguretat a la ciutat de Barcelona que ha fet aquest matí l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, recordant-li tot el que els Mossos fan a la capital catalana. En una carta que Buch ha adreçat a Colau, el conseller ha manifestat que preferia creure que les declaracions de Colau responen a una mala informació, més que a una estratègia electoral a pocs dies de la campanya per als comicis locals.

El conseller explica a l’alcaldessa que en sentir les seves crítiques ha tingut una sensació d’“estranyesa” fonamentada en la “contradicció existent” entre la “realitat” dels darrers mesos i les expressions que avui ha fet públiques.

Dins d’aquest catàleg de fets, Buch destaca que els dispositius de seguretat conjunts de Guàrdia Urbana i Mossos a Ciutat Vella han permès tancar prop de 150 narcopisos en aquesta zona de la ciutat. També esmenta les detencions de “membres d’organitzacions vinculades a l’extremisme radical”.

A banda, el titular d’Interior li subratlla la reunió setmanal de la Mesa de Coordinació Operativa entre els dos cossos policials o les reunions periòdiques del Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens i el director de la Policia, Andreu Martínez.

El conseller afegeix que aquest mes s’ha posat en funcionament el pla Polièdric, destinat a prevenir que menors no acompanyats siguin captats per bandes delinqüencials.

Buch admet que els delictes “han augmentat aquests darrers anys” a Barcelona, però destaca l’esforç policial per afrontar la situació amb un “increment” de l’activitat dels Mossos que ha comportat que les detencions i les investigacions hagin pujat un 11’75% en el que va d’any vist el mateix termini del 2018.

El conseller reconeix que “a conseqüència de la crisi” Catalunya no ha pogut disposar de noves promocions de mossos des de fa set anys, però avança que 500 efectius s’incorporaran al servei policial el mes de juny i que 750 més iniciaran la formació al setembre. Uns i altres es distribuiran arreu del país, subratlla Buch.

Finalment, el conseller d’Interior destaca la implementació del Pla UBIQ a Barcelona, amb 3 dispositius diaris de reforç per donar cobertura a 34 punts de la ciutat, “a més a més de les patrulles de Seguretat Ciutadana que vigilen Barcelona”, o el suport setmanal de Mossos cada vegada que des de l’Ajuntament se’ls demana suport per actuar contra la venda il·legal al carrer.

Per tot plegat, Buch considera que les declaracions d’avui de Colau “no poden ser conseqüència més que d’una informació inadequada”, i afegeix que “no voldria creure” que responen a “una estratègia emmarcada en l’actual context electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA