Política

PILAR ALIU

ALCALDABLE DE JUNTS PER LLAGOSTERA

“Formar el jovent en tecnologia és prioritari”

Destaca com una obra imprescindible la passarel·la per unir Mas Sec amb el centre

El nou geriàtric depèn de finançament

Casada i amb dos fills, va cursar estudis de formació professional d’administrativa i d’atenció sociosanitària. Ha treballar durant 25 anys com a administrativa en el sector de la construcció

Destaca el canvi d’etapa que representa Junts per Llagostera amb l’objectiu de mantenir-se a l’equip de govern a l’Ajuntament llagosterenc després de la marxa de Fermí Santamaria. És l’objectiu de la candidatura que lidera l’actual regidora d’Igualtat, Pilar Aliu, que té vuit anys d’experiència al consistori.

Com afronta el relleu de Fermí Santamaria?
És tot un repte superar el que ha fet en Fermí Santamaria. Les eleccions del 26-M són més complicades que altres eleccions municipals però ens presentem per guanyar. Serà difícil revalidar les majories aconseguides d’altres anys. També perquè hi concorren més partits, en un municipi de 8.200 habitants; som el tercer amb més població del Gironès sense comptar la capital. A les municipals es presenten sis partits: Junts per Llagostera, ERC, Alternativa-CUP, el PSC, Ciutadans i Som Catalans. Amb tot, penso que les majories tampoc són bones. Quant a la llista, és totalment renovada, també per exemplificar un canvi d’etapa que ha de començar amb cares noves. És un equip jove, potent, que prové del teixit associatiu i cultural.
Quines són les propostes principals del programa electoral?
S’ha fet una aposta en formació i tecnologia que volem continuar. A Llagostera som pioners en aquest sentit. Hem aconseguit tenir un PTT, un pla de transició al treball per a joves, especialitzat en informàtica, que no n’hi ha a la demarcació. La prioritat és formar el jovent del poble perquè estigui qualificat a l’hora d’enfrontar- se al mercat laboral. Una altra prioritat és continuar treballant per dinamitzar el comerç local. Ja hem començat a fer-ho. En aquest sentit, ho estem fent amb la Universitat de Girona i amb una subvenció de la Diputació, amb l’objectiu de crear una marca comercial de Llagostera. Es tracta de posar en marxa una plataforma digital, una espècie de central de compres del comerç local.
La reactivació del comerç local és el cavall de batalla de molts municipis, i en el cas de Llagostera, que està situat a mig camí de la costa i de Girona...
Sí. La iniciativa que posem en marxa és amb la implicació de la Unió de Botiguers. Estan molt engrescats amb aquest projecte, que també és pioner a les comarques gironines.
Alguna infraestructura per a la Llagostera de futur? El candidat d’ERC destacava el geriàtric.
És molt important, és una prioritat per a tots els partits. També nosaltres l’hem inclòs al programa. El geriàtric està situat en un edifici vell que no es pot ampliar per l’estructura que té. No només per als avis, sinó per als treballadors, és un edifici que no és còmode, hi ha molts passadissos. Ja tenim un nou emplaçament; l’Ajuntament va comprar una parcel·la al costat de la llar d’infants. El problema és el finançament i depenem de subvencions que arribin d’altres administracions. També volem enllaçar el centre del poble amb el Mas Sec. La nostra idea és fer una passarel·la per a vianants i bicicletes. S’ha de fer una modificació del POUM perquè és una zona d’horts que queda enclotada. Cal fer alguna actuació en breu perquè divideix el municipi en dos i s’ha de solucionar. Per altra banda, la recollida d’escombraries, el porta a porta, la volem ampliar a tres urbanitzacions de Llagostera: la Canyera, Mata i Mont-rei.
En relació amb l’habitatge social, mesures concretes?
Ajudes a joves en relació amb el lloguer social. Ja vam fer bonificacions en l’IBI per incentivar els propietaris a posar pisos tancats per llogar. Tenim una borsa d’habitatge; si hi ha una emergència ningú es queda al carrer. El PDeCAT va obrir una oficina d’habitatge. S’han fet coses amb el pla de barris per arreglar façanes i fomentar que aquestes cases, sobretot del nucli antic, es posessin a preus baixos.
El pla de barris és el gran llegat de Fermí Santamaria.
Hi ha un abans i un després. Ens ha ajudat en qüestions d’obra i arranjament, però també gràcies al pla de barris es va posar la regidoria d’Igualtat, o s’ha pogut tirar endavant en temes culturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona