Política

Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn: “El meu pronòstic és que quan acabi el judici els acusats surtin de la presó”

El lletrat considera que la sentència no es coneixerà abans de l’octubre, “a mitjans de tardor”

Descarta una condemna per delictes de rebel·lió i sedició, però sí una possible inhabilitació

L’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha assegurat aquest dimecres a El món a RAC 1 que la seva previsió és que els presos polítics surtin en llibertat un cop acabi el judici, que calcula serà a mitjans de juny: “El meu pronòstic és que quan acabi el judici els acusats surtin de la presó”.

Segons Melero, “l’argument del risc de fuga desapareix un cop acaba el judici”. “La sentència es podria dictar fins i tot en el cas que alguna d’aquestes persones marxés, cosa que nego”, ha afirmat.

Melero considera que el judici podria acabar “la segona setmana de juny” i que la sentència es podria conèixer a l’octubre. “La sentència és impossible que caigui abans de l’octubre. En algun moment de la tardor”. Ha descartat que la sentència es pugui arribar a conèixer a finals de juliol com es va apuntar en algun moment des d’algun mitjà de comunicació, segons ha explicat.

Melero ha descartat el delicte de “rebel·lió”: “Descarto la rebel·lió, la veig impossible, tant la clàssica com la postmoderna”.

Melero ha tornat a evitar criticar el president de la sala del Suprem del judici de l’1-O, Manuel Marchena, sobretot en la sessió d’ahir en què va interrompre diverses vegades testimonis de la defensa de Jordi Cuixart. “Jo no criticaré l’àrbitre quan el partit s’està acabant. Jo que vaig ser ahir a la sala, no vaig veure res”. “No puc qüestionar una presidència exemplar d’un judici per uns fets que no són del meu gust”, ha afirmat. Per Melero, ahir va ser una sessió “absolutament normal”.

Melero també ha assegurat que els vídeos que es demanen projectar “l’interessen molt poc” perquè “aporten molt poc”.“No serveix per fonamentar la crisi d’Estat que suposa el delicte, per exemple, de conspiració”.

“L’advocacia de l’Estat veu claríssima la sedició perquè els ciutadans van impedir l’accés de la policia als centres de votació. Però això sovint colisiona amb el dret a manifestació. Cal que s’apliqui molt restrictivament, per tant tampoc la contemplo”, ha afirmat.

Sobre el delicte de Malversació: “Disposar de diners públics per organitzar un referèndum”.

Melero sí que contempla la inhabilitació per la desobediència al Tribunal Constitucional. “La millor de les sentències possibles contemplarà greus desobediències al Tribunal Constitucional. Estaríem al voltant dels 2 anys d’inhabilitació a partir de la sentència”.

Pel que fa a la malversació, Melero ha remarcat: “La discussió és de temptatives. Es volia disposar de diners públics per destinar-los a un referèndum. Però en algun moment algú va desistir i va posar els mecanismes administratius al servei de la Generalitat perquè no passés”.

Sobre Puigdemont

“Seria agosarat que Puigdemont vingués a recollir l’acta d’eurodiputat a Madrid. No m’atreviria aconsellar-li que vingués si la seva voluntat és continuar en llibertat”, ha afirmat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)