Política

Lluís Puig

Alcaldable d'ERC a Palamós

“Cal aprofitar el potencial del producte local”

“Insistim en un model econòmic equilibrat”

“Hem fet un esforç per ser més eficients i propers i amb els serveis més accessibles”

L’alcaldable republicà va néixer al municipi el 1975 i és mestre d’educació física a l’escola Vedruna. Es presenta per segon cop a les eleccions. El 2015 va prendre l’alcaldia al PSC per 23 vots.
Ha estat el primer mandat de Lluís Puig a l’alcaldia, i ara hi torna. Com valora personalment el seu pas pel govern?
Positiu i intens. Positiu perquè en aquests quatre anys crec que hem fet una bona feina, donant sortida a bona part del programa que vam presentar el 2015 i recollint les inquietuds i propostes de la gent. I intens perquè hem pogut treballar molt amb l’equip.
Què en destaca, de la feina realitzada?
Hem fet un pla de via pública –la gent ens va demanar que poséssim a punt carrers, voreres, places, barris, etc.–, que havia quedat endarrerida, i així ho hem fet. Hem activat el municipi amb activitats des de l’Ajuntament com ara la campanya del vermut, i al costat de les entitats, que fan una gran feina. Les xifres d’atur, que baixen, demostren que és una via en què cal seguir treballant. Hem fet un esforç per ser més eficients, més propers i amb els serveis més accessibles, i hem tingut especial cura en tot allò que fa referència a l’atenció a les persones. I tot això ho hem fet reduint el deute a menys de la meitat, sense haver d’apujar impostos ni taxes, i tenint l’oportunitat de desenvolupar projectes molt especials com ara la regeneració i millores al paratge de Castell.
Hi ha projectes històrics que estaven encallats, que semblaven una utopia i que ara caminen, com són el port i el passeig.
En el pla especial del port hi havia un enrocament que hem aconseguit trencar. Amb les aportacions de les entitats implicades i la ciutadania, ara la seva redacció va endavant. Respecte al passeig, hem fet les obres del tram final, que aviat acabaran eliminant barreres i que incorporen més enjardinament i carril bici. Queda el repte de plantejar quin model de passeig volem per al futur. A ERC proposem debatre sobre l’aparcament de la platja amb solucions que incloguin condicions d’avantatge per als palamosins i plantejar un passeig amable i factible.
La zona industrial del sector de la Pietat serà una realitat a curt termini?
No. Amb els darrers informes ambientals de la Generalitat, la zona industrial de la Pietat queda en entredit. Per tant, com que nosaltres creiem que el municipi necessita espai d’activitats econòmiques per a les petites i mitjanes empreses, hem demanat a la Generalitat que valori la possibilitat d’alternatives per no deixar Palamós sense ni un metre quadrat de sòl per a empreses locals.
Quines línies puntals tenen en el programa electoral?
Volem un municipi per viure, que generi oportunitats per créixer, aprendre, treballar i gaudir a Palamós i Sant Joan. Proposem, per exemple, convertir l’escola Vila-romà en un institut escola, alliberant espais a l’actual institut per poder implantar-hi nous cicles d’FP, o fer un camí de ronda continu que connecti el nucli de Palamós amb la platja de Castell. El turisme d’entorn i natura és un dels que creixeran més en els propers anys i volem ser un referent en aquest aspecte. També proposem la construcció d’un segon pavelló, que, de fet, ja hem començat a preparar, per atendre millor la diversitat d’esports i a la vegada per encetar projectes municipals d’iniciació esportiva o per als adolescents que volen fer esport no competitiu. Tenim propostes d’habitatge, amb projectes com ara la cooperativa d’habitatge en cessió d’ús o una borsa d’habitatge assequible, a més de l’adquisició de pisos d’emergència i lloguer social.
Què li demanen quan el paren al carrer?
La gent està molt orgullosa del seu municipi, però sempre volem que sigui millor, més amable, més actiu, més endreçat, un espai públic cuidat; el nostre programa ho recull. La gent de Palamós i els que ens visiten volen gaudir de l’entorn meravellós que tenim, i també volen un treball digne. Per això, insistim en un model econòmic equilibrat en què aprofitem potencials com el producte local (peix i gamba), fem un nou mercat, potenciem els eixos comercials continus, l’entorn i les activitats amb identitat, planifiquem espai per a empreses. En definitiva, un model global que generi llocs de treball.
Com és l’equip que l’acompanya?
Cinc dels sis regidors actuals m’acompanyen als primers llocs, i hem combinat aquesta experiència i l’energia renovada que ha aportat la gent que s’ha incorporat de nou. El que és clar és que entre tots fem una llista molt preparada per continuar assumint responsabilitats de govern en aquest proper mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona