Política

Joan Giraut

CAP DE LLISTA DE JUNTS PER CATALUNYA A CASTELL-PLATJA D'ARO

“Volem adquirir o expropiar la punta d’en Pau”

Giraut vol tendir a guanyar espais de vianants a l’avinguda s’Agaró i carrers de la zona comercial, i incrementar terrenys públics al litoral

Giraut (1945) va entrar al consistori el 1987 i ha estat alcalde en dues etapes, del 1991 al 2009 –quan va ser apartat per una moció de censura– i del 2011 fins ara. Després dels temps convulsos, fa una dècada, encadena dos mandats tranquils. I vol veure completat el passeig marítim.
Quin balanç fa d’aquest mandat, en què ha governat amb els seus grans rivals històrics del PSC?
Parafrasejant el que s’ha publicat a la premsa, “un mandat plàcid”, però en què alhora s’ha fet molta feina, perquè altres circumstàncies han acompanyat. Deixem encarrilats projectes com la nova escola Fanals, per al curs 2020/21, o la passarel·la i la continuació del passeig marítim més enllà del Ridaura, on esperem que el 2020 puguem començar obres.
La millora de la situació econòmica els ha empès?
La inversió pública municipal ha estat d’uns 35 milions d’euros, sense comptar la d’altres administracions, i tancant exercicis amb superàvits. La recuperació del sector privat es pot veure al sector dels Estanys, i potser aviat a l’oest de Sant Pol.
Tem que el protagonisme compartit amb el PSC al govern produeixi una divisió del vot?
El resultat dels comicis és una incògnita. El dia 26 a la nit veurem què ha dit la ciutadania. Jo tinc molt de respecte per tots els altres grups que es presenten.
Si tornen a sumar, reeditaria el pacte? Perquè ara JxCat defuig els acords amb forces del 155...
Quan vam tancar el pacte, el juny de 2015, no hi havia tanta tensió entre independentistes i constitucionalistes. Al municipi, no hem tingut diferències. I a escala de país, cada grup ha tingut llibertat de vot. Però per a les noves sumes, tothom haurà de llegir els resultats electorals.
Vostè continua, perquè li han respectat la condició d’alcalde, però a la llista hi ha novetats i les baixes d’alguns edils històrics...
També ha pesat la llibertat de cadascú de continuar o centrar-se en altres tasques. Jo els agraeixo la feina feta i els deixo la porta oberta a tornar en el futur. Respecte a la gent que s’estrena, està preparada, il·lusionada i té tota la meva confiança si seguim governant.
Quins projectes destacaria del programa?
Duem 180 propostes, a més de les que ja hem comentat del passeig marítim o la nova escola. Per exemple, hem arribat a un preacord amb Interior per canalitzar la necessitat d’un nou parc de Bombers, en un terreny a tocar de l’accés a l’autovia C-31 a Can Semi, que els cediríem gratuïtament. Les obres se sufragaran amb la compra del parc actual per part nostra, i pot servir de complement per a la brigada municipal o per a entitats. Però volem mantenir el parc i en un emplaçament estratègic, per arribar a altres poblacions o atacar focs en les zones boscoses que limiten amb les urbanitzacions.
Una altra de les obres és posar en marxa el centre cívic en construcció a Castell d’Aro...
Sí, i centralitzarà altres serveis, com l’oficina d’atenció al ciutadà (OAC), el casal de gent gran, una biblioteca i un teatre. A l’actual OAC, plantegem un punt de seguretat de la policia local, i a Ca la Rafaela, el trasllat del Museu de la Nina. Aquí també alliberarem l’ajuntament vell per a un nou museu de la memòria local, sobre els inicis de la població, la Guerra Civil o els anys de l’esclat turístic. A Platja d’Aro, també farem un auditori a la Masia Bas, i ampliarem la biblioteca per deixar espai a l’aula d’adults.
Alguna idea més, fora dels equipaments?
Volem adquirir la punta d’en Pau, a s’Agaró. Són 14.600 metres quadrats d’interès natural i no edificables, que no té sentit que continuïn en mans privades. Cercarem un acord econòmic amb la propietat, però si no, no descarto l’expropiació. Però volem integrar l’àmbit en el camí de ronda, i que siguin parcs forestals com punta Prima o Pinell, que també volem potenciar més.
I quins plans tenen per a la zona comercial?
Redefinirem l’aparcament de plaça Europa, com ja hem acordat amb Saba, amb més espais lliures. Farem de vianants carrers cap al passeig marítim i volem eixamplar voreres a l’avinguda s’Agaró, aprofitant les obres del clavegueram. Pensem en un únic sentit, cap a Sant Antoni, amb zones de càrrega i descàrrega en franges concretes per als comerços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona