Política

Bosch constata que el vot exterior “no està funcionant”

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència assenyala el vot pregat com a principal responsable

El conseller d’Acció Exterior, Relacionals Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha constatat que el vot exterior “no està funcionant” tenint en compte que el vot exterior sol·licitat a les eleccions europees ha estat només del 8,23% del total del cens en un context de participació històrica. El titular responsable de processos electorals ha assenyalat la implantació del vot pregat com el principal culpable de la davallada del vot exterior, es tracta de la modalitat de sufragi en la qual l’elector ha de pregar a l’autoritat electoral que li concedeixi el dret a vot. Bosch ha instat el govern espanyol a corregir aquesta situació i a introduir mesures tecnològiques per facilitar el vot tenint en compte que “és un dret”, segons ha recordat.

Bosch ha mostrat “preocupació” per la davallada del vot exterior sol·licitat en aquestes eleccions europees i ha assenyalat que ha baixat “dràsticament” des que es va introduir per llei el vot pregat. Segons el conseller, com més gestions s’han de fer per votar més complicat és que els possibles votants arribin fins al final i, per tant, introduir una gestió nova com el vot pregat, desincentiva el vot.

“Com que el procés és més complicat es necessita més temps per completar aquest procés o a vegades és la mateixa administració o el sistema postal o de correus. En alguns països això fa inviable que els vots arribin al seu destí i hi ha vots que es perden”, ha afegit Bosch.

El conseller ha explicat que s’ha obert una bústia perquè els ciutadans puguin expressar les seves queixes respecte al vot exterior i s’ha compromès a analitzar les raons que esgrimeixen. “La introducció del vot pregat dificulta el vot exterior. Els països on s’han introduït sistemes electrònics avançats que donen total seguretat està funcionant de meravella”, ha argumentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona