Política

LLUC SALELLAS

CAP DE LLISTA DE GUANYEM GIRONA

“Cal donar resposta a la majoria d’esquerres”

Assegura que la formació aposta per “liderar el projecte de ciutat” com a alternativa a Marta Madrenas

La formació s’estrena a les municipals amb sis regidors, aconseguint la segona posició i amb la pretensió d’assolir l’alcaldia.

Guanyem neix com a projecte guanyador, però no han aconseguit la victòria.
Crec que és important apuntar el context de país on ens hem mogut: amb Puigdemont aspirant a les europees i la influència que pot tenir a Girona, i un PSC i ERC pujant. Som on volíem ser, liderant el projecte de ciutat si no ho lidera Marta Madrenas. Hem aconseguit un resultat històric. A banda de CiU i el PSC, fins ara cap partit havia superat mai els 8.000 vots en unes eleccions municipals. Guanyem ho hem fet i estem contents.
La nit electoral va fer una reflexió sobre el fet que Guanyem és un projecte molt ampli i durador. A què es referia?
Hem posat les bases d’un projecte amb una sèrie de compromisos que durant els pròxims anys ens obliguen a treballar més i millor. El projecte val la pena, s’ha demostrat, i ha generat il·lusió i és una eina que la ciutat ha de saber aprofitar.
És possible un pacte d’esquerres?
Tots els candidats estem paint els resultats. A partir d’avui nosaltres començarem a activar una proposta que farem arribar a totes les formacions, a excepció de Ciutadans. Hem de partir d’una valoració: l’Ajuntament de Girona serà igual de republicà i independentista que fa quatre anys, però en canvi és molt més d’esquerres que el 2015. Ara els polítics tenim la responsabilitat de donar resposta a aquest canvi. En el nostre cas, sempre en clau gironina i a través d’una assemblea que és qui acabarà decidint.
Un pacte de govern amb Madrenas estaria totalment descartat?
En parlarem, evidentment, debatrem i mirarem on podem arribar a acords. En tot cas hem de tenir en compte que tenim models que ens diferencien en molts temes de ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia