Política

Parra (PP) afirma que el partit els ha abandonat

El president del PP a l’Alt Empordà acusa Millo i Escobar de preocupar-se només de Girona i Concepció Veray

Els nervis esclaten tant a les bases com entre els dirigents comarcals del Partit Popular després de la patacada electoral dels populars també en les municipals. El PP s’ha quedat amb només tres regidors en totes les comarques gironines. Són els de Calonge, Puigcerdà i Roses.

El president del PP a l’Alt Empordà, Tito Parra, un dels enfadats, ha carregat aquesta setmana en general contra els dirigents nacionals i estatals del partit als quals ha acusat d’haver deixat les seccions locals “abandonades”. “Ens han deixat tirats. No és estrany el que ha passat.” En particular, ha assenyalat la direcció “provincial”, presidida per Enric Millo.

El descontent de les bases del PP és, segons ell, “generalitzat” a Girona i admet que l’enfadament ve de lluny. “Teníem un pacte de no-agressió durant les eleccions, però ara ja està. I ja s’ha vist com ha acabat; l’any 2011 teníem 39 regidors; el 2015, 19, i ara, tres. Això és vergonyós i haurien de rodar caps”, deia indignat.

Parra afirma que ja havia advertit que la davallada es podia donar perquè feia temps que se sentien abandonats. La principal raó, al seu parer, és que els recursos de la demarcació es gastaven a Girona i “per a la resta, res”. “Ara mateix, del pressupost que té Girona –afirma–, la capital se n’ha quedat un 90%. Per a la resta, misèria. Si no inverteixes allà on falles, passa el que passa. Dels 60.000 euros que es tenen, normalment gairebé tots es gasten a Girona. I amb això ajudes 30 candidatures!”, exposava.

Com va succeir també fa uns mesos amb l’exregidor del PP a l’Escala, Joan Ball·llosera, Parra recorda que el president “provincial”, Enric Millo, “està en funcions des de l’any 2017”. “Quan el van fer delegat del govern de l’Estat hauria d’haver plegat”, exposava.

Assenyala també Manuel Escobar, regidor electe de Roses. “El secretari [Manuel Escobar] és l’home transparent: no se’l veu mai enlloc ni a les reunions de Girona ni de Barcelona ni enlloc.” Li retreu part del sonat fracàs de Figueres, on han perdut la representació que mantenien des de l’any 1981. “Ell és el president de la comissió transitòria [gestora] de Figueres. I no ha fet res de res.”

LA XIFRA

3
regidors.
Aquest és el nombre de regidors del PP a les comarques gironines: Calonge, Puigcerdà i Roses.

“Què farà, ara, la Concepció?”

El dirigent comarcal es queixa de no haver disposat de material. “Sort que tenia cartells genèrics i brides que he anat repartint.” Afirma també que “l’únic que han fet” són quatre fotos “a un parell de candidats i prou”. “Fotos que –continua– ells mateixos s’havien d’enganxar al cartell.” No tothom era tractat, assegura, igual: “Per a segons qui hi havia marquesines, busos, banderoles i de tot.” I carrega contra Veray: “Què farà, ara, la Concepció? 1.700 euros al mes de l’Ajuntament, més 3.000 euros més de la Diputació de Barcelona, que no sé ni si sap on és l’edifici.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona