Política

El gran debut d’Endavant capgira el tauler de Tossa

L’alcaldessa en funcions, Gisela Saladich, admet que el seu grup i CiU han reculat

Els opositors al pla de Cala Morisca seran decisius a l’hora de pactar

El ple de Tossa de Mar ha viscut una sacsejada després de les eleccions de diumenge i un dels nouvinguts, Endavant Tossa, serà decisiu. Els tres regidors de la formació independent tindran molt de pes en els pactes perquè cap de les dues primeres formacions –Tossa Unida (TU), 4 edils, i JxCat, 3– tenen majoria per governar.

L’alcaldessa en funcions, Gisela Saladich (TU), reconeix que és l’hora de parlar de “fer govern si és que algú vol fer govern amb nosaltres”. Saladich, antiga regidora d’Urbanisme amb Telm Zaragoza com a batlle, admet que les crítiques d’Endavant sobre urbanisme han tingut efecte. Hi afegeix que Junts [CiU] també ha reculat.

Saladich ha perdut la majoria absoluta i el seu grup ha passat de set a quatre regidors, un més que Junts, que en tenia dos. “Ha d’entrar gent nova i les tendències són aquestes”, afirma Imma Colom, exbatllessa.

Les converses entre els uns i els altres no han començat, però Colom ja avança que s’avindria “absolutament” abans amb Endavant Tossa que no pas amb Tossa Unida, que ha ostentat l’alcaldia des del 2011 amb Saladich. Els integrants d’Endavant van analitzar ahir al vespre els resultats en una reunió.

Tripartit a l’horitzó

Ara mateix és probable que es pugui fer un tripartit amb Junts, Endavant i ERC (vuit edils entre tots). Endavant va néixer per l’oposició a la política urbanística de TU, sobretot pel projecte de cala Morisca, a partir del 13 d’octubre, Sant Grau, recorda Gascons.

Gascons: “Ha estat una sorpresa”

El cap de llista d’Endavant, Ramon Gascons, és el vencedor moral de diumenge, tot i ser tercer (527 vots i el 19,4% dels sufragis). “Ha estat una gran sorpresa”, admet el candidat, gerent d’una empresa d’automoció. Ara hi ha cinc grups, quan el 2015 en van ser tres –TU (7), CiU (5) i ERC (1)–. La republicana Núria Serra va ser expulsada del partit i ara és a TU –era la número 5 i no ha entrat–. ERC, que encapçala l’advocat Gregori Martínez, va obtenir dos regidors (amb 365 vots i el 13,44% dels sufragis). Ciutadans ha entrat i el diputat Alfonso Sánchez Fisach serà regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona