Política

Maragall es veu alcalde i considera “inversemblant” l’alternativa de Colau amb els vots de Cs

El cap de llista d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit amb Junqueras a Soto del Real, amb Forcadell i Bassa a Alcalá Meco

Preveu trobar-se amb Forn i Artadi a la tarda

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest divendres que es veu alcalde de Barcelona, i considera que l’oferiment del candidat del PP, Josep Bou, d’investir un candidat alternatiu a Colau si renuncia a l’independentisme fa encara més “inversemblant” l’alternativa d’una investidura de la candidata de BComú amb els vots de part de Ciutadans. Maragall ha fet aquestes manifestacions a les portes de Soto del Real després de reunir-se aquest divendres amb Oriol Junqueras a Soto del Real. Prèviament ha visitat també Forcadell i Bassa a Alcalá-Meco, i aquesta tarda preveu reunir-se també a Soto del Real amb Joaquim forn i Elsa Artadi.

Maragall ha fet arribat aquest divendres a la resta de grups municipals un document de principis com a primer pas per a les converses que caldrà mantenir abans del 15 de juny per investir un nou alcalde o alcaldessa a la capital catalana. El cap de llista d’ERC ha afirmat que es veu com a alcalde un cop llegits els resultats del 26 de maig. “La conclusió lògica d’aquestes converses és aquesta”, ha afirmat, però ha recordat que “no hi ha automatismes ni lectures úniques” i encara hi ha “feina per fer”.

En aquest sentit ha recordat que la seva formació ha obtingut la victòria en aquestes eleccions i s’ha mostrat esperançat que les negociacions amb JxCAT i els comuns per aconseguir la investidura “acabin positivament”. Ha sortit de la reunió amb Junqueras “convençut” i “esperançat” que els passos que està fent el seu equip obtindran bons resultats, i ha apuntat que se sent “acompanyat” pel líder d’ERC. “Surto amb una dosi d’expectativa positiva major”, ha afirmat a les portes de Soto després de la reunió.

Per contra, ha evitat entrar en “especulacions” sobre la investidura de Colau amb els vots de part de Ciutadans o del PP. Ha considerat que és una opció “inversemblant”, i ha insistit que el seu equip està “treballant”. “Crec que tenim àmplies possibilitats de coincidència” amb “els diversos grups amb qui estem parlant”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona